У Києві капітально відремонтують більше доріг та зникнуть маршрутки – Кличко

У Києві капітально відремонтують більше доріг та зникнуть маршрутки – Кличко

Фото: КМДА

До кінця року в столиці хочуть капітально відремонтувати 51 вулицю.

До кінця 2016 року в Києві мають капітально відремонтувати 51 вулицю. Раніше планувати на сім менше – 44. Кількість збільшили завдяки зростанню надходжень до міського бюджету. Також продовжують ямковий ремонт.

Про це в ефірі програми "Сніданок з "1+1" сказав міський голова Києва Віталій Кличко.

"Збільшили фінансування на ремонт доріг. Планували 44 дороги. На сьогоднішній день, маючи перевищення надходжень до бюджету за перший квартал, уже будемо робити ремонт 51 дороги в цьому році", – наголосив Кличко.

Водночас мер розповів про переформатування системи міського громадського транспорту та повну відмову від маршруток протягом двох років.

"Разом зі Світовим банком ми розробляємо систему транспорту для того, щоб використовувати найкращий світовий досвід. У цьому напрямку запустили декілька маршрутів. Наприклад, із Троєщини до вокзалу, який дуже популярний. Багато напрямків зараз ми повинні використовувати. Однозначно маршрутки зникнуть, тому що повинен бути сучасний громадський транспорт, який перевозить багато пасажирів. Один автобус перевозить стільки ж пасажирів, як десять маршруток. Процес поступовий. Якщо така динаміка залишиться, як зараз, то через два роки у нас маршруток не буде", – запевнив Кличко.

Нагадаємо, у найближчі роки обіцяють збудувати метро на Троєщину. Проте, як сказав столичний мер, достатньо коштів на це ще не знайшли.

Віталій Кличко розповів, як Київ готується до "Євробачення-2017"

Віталій Кличко розповів, як Київ готується до "Євробачення-2017"

Повʼязані теми:

Наступна публікація