У Києві відкрили меморіальну дошку лідеру ОУН Євгену Коновальцю

У Києві відкрили меморіальну дошку лідеру ОУН Євгену Коновальцю

У Києві відкрили меморіальну дошку лідеру ОУН Євгену Коновальцю

Фото: Facebook/Павло Подобєд

Дошку встановили на вулиці Січових Стрільців, 24. 

У Києві в День Соборності України відкрили меморіальну дошку командиру корпусу Січових Стрільців, полковнику армії УНР, засновникові і лідеру ОУН Євгену Коновальцю.

Дошку встановили на вулиці Січових Стрільців, 24, передає УНІАН. Тут, за архівними даними, в 1917-1918 роках були розташовані казарми Січових Стрільців.

Меморіальну дошку відкрили учні військової школи імені Євгена Коновальця. Також відбулося її освячення українським духовенством, покладання квітів і виступ деяких діячів вітчизняної культури та політики.

Міністр культури Євген Нищук, зокрема, наголосив на важливості цієї події в День Соборності України.

"Це дуже важливо, що сьогодні, у День Соборності, ми відкрили дошку одному з ідеологів вічного бажання українського народу жити в єдності, щоб були об'єднані землі, щоб Україна мала захист і своє військо. Це був один із ідеологів і засновників тодішньої української армії", - зазначив міністр.

Нагадаємо, у всій Україні в неділю, 22 січня, відбуваються масові акції до Дня злуки. У столиці на мосту Патона провели10-та ювілейну акцію "Об‘єднай береги Дніпра "живим ланцюгом" Соборності". Під час неї понад тисяча учасників утворили "живий ланцюг".

За словами організаторів, акцію мають провести і в Одесі, Ужгороді, Бахмуті, Краматорську, Житомирі, а також у Варшаві та Любліні. Між іншим, акцію організували 150 волонтерів і 10 громадських організацій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація