У Києві відбудеться фестиваль українського короткометражного кіно "Відкрита ніч"

У Києві відбудеться фестиваль українського короткометражного кіно "Відкрита ніч"

Фестиваль цього року триватиме ніч та два дні.

На цьому фестивалі "1+1" оголосить фіналістів конкурсу ідей для серіалів.

Шанувальники короткого метра цього вікенду спатимуть мало і зустрінуться на фестивалі "Відкрита ніч". Про це йдеться у сюжеті ТСН.Ніч.

Президент фестивалю кінорежисер Михайло Іллєнко обіцяє показати найкраще з молодого українського кіно за останній рік і додає - фестиваль цього разу з фільмами та майстеркласами триватиме не одну ніч, а ніч та два дні на більш ніж 50-ти майданчиках. Не лише в Україні, а й за кордоном.

"Варшава Краків, Брюсель, Кишинев, Лондон, Париж, Дублін. І ще окремо хочу додати, що буде п'ять чи сім майданчиків в зоні антитерористичної операції. Це взагалі окрема тема. І ми відбирали фільми, думаючи, як цей або той фільм буде сприйматися там", - каже Іллєнко.

Окрема номінація фестивалю - "Моя незалежність". Молоді режисери покажуть у своїх стрічках те, як вони особисто розуміють це поняття.

Партнер фестивалю канал "1+1" в суботу оголосить фіналістів конкурсу ідей для серіалів і вони зможуть захистити свої ідеї в прямому ефірі перед журі.

"Той, хто буде визнаний переможцем, отримає можливість свій проект фізично реалізувати завдяки "1+1", завдяки нашій підтримці, тому що ми б хотіли таким чином заохочувати таланти, бо ми б хотіли, щоб українська індустрія кіно розвивалась", - каже генеральний директор "1+1 Медіа" Олександр Ткаченко.

А ще програма фестивалю цього року інтернаціональна - до українського кіно поза конкурсом додалися короткометражки з Польщі та Франції. Всі фільми обіцяють титрувати англійською, щоб їх легко розуміли не лише українські глядачі, а і закордонні.

Нагадаємо, киянам показали, як виглядатиме спалений кінотеатр "Жовтень" після реконструкції.

Кореспондент ТСН Юлія Вебер

У Києві пройде фестиваль короткого метру "Відкрита ніч"

У Києві пройде фестиваль короткого метру "Відкрита ніч"

Повʼязані теми:

Наступна публікація