У Києві від грипу померли вже півсотні людей

У Києві від грипу померли вже півсотні людей

Фото: pixabay.com

Протягом поточного тижня у столиці померли четверо людей.

З початку епідемічного сезону у Києві від грипу померли 48 осіб.

Про це повідомили у прес-службі столичного ГУ Держсанепідслужби.

"З початку епідсезону (на 08.02.2016) від ускладнень (пневмоній) від грипу померло 48 осіб, зокрема, за 5-й тиждень – 11 осіб, за 3 дні поточного тижня – 4. Усі померлі – дорослі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у столиці за 5 тиждень (31 січня - 6 лютого 2016 року) було зареєстровано 28 тисяч 459 хворих, а за 3 дні поточного - 6 тижня (7-9 лютого) захворіло ще 10 тисяч 40 осіб.

До того ж наголошується, що серед школярів зареєстровано 3872 випадки захворювання, що складає 29,8% від усіх захворілих дітей.

"Зниження захворюваності відзначається серед усіх вікових категорій населення, серед дорослих (-31,7%), серед дітей (-16,6%). Школярі складають 16,6% від усіх захворілих", - додали у СЕС.

Нагадаємо, з початку епідемічного сезону (28 вересня 2015 року) в Україні зареєстровано 3,5 млн хворих на грип та ГРВІ, перехворіло 8,9 % населення, серед них 253 летальні випадки від грипу. За медичною допомогою своєчасно звернулася лише третя частина померлих.

Як повідомлялося раніше, українців попередили про другу хвилю епідемії грипу. Її прогнозують на кінець лютого і початок березня. Урядовці просять світові фармацевтичні компанії про надання безкоштовних вакцин для щеплення груп ризику. Відсутність вакцинації вважається головною причиною високого рівня захворюваності.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація