У Києві стартував футбольний турнір для людей з обмеженими можливостями Новини компаній

Турнір проводиться в Україні вже 10 років.

22 травня в Києві відбулася урочиста церемонія відкриття фіналу українського відбіркового турніру Міжнародної Футбольної Ліги для молодих людей з обмеженими можливостями "Seni Cup 2014".

"Сьогодні важливого значення набуває допомога особам з особливими потребами, створення для них повноцінних умов життя, духовна підтримка та інтеграція у суспільство. Це ініціатива, спрямована на осіб з психоневрологічними захворюваннями, вихованців будинків-інтернатів. Спорт для них - це чудовий спосіб терапії, який сприяє розвитку фізичної форми, навчає стійкості і колективній співпраці. Змагаючись між собою на футбольному полі, вони можуть відчути себе професійними футболістами та повірити у власні сили. Адже спортивні ігри, що проходять в рамках турніру, це хороший спосіб відійти від повсякденності, проявити свої здібності та відчути себе повноцінними членами суспільства", - зазначив генеральний директор компанії "Белла-Трейд" Даміан Колата.

Підтримати турнір та привітати учасників приїхали заміністра соціальної політики України Наталя Федорович, посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін, президент Асоціації футболу інвалідів України Борис Воскресенський, виконавчий директор медичної мережі "Добробут" Анна Шевчук, генеральний директор СК "PZU Україна Страхування життя" Збігнєв Шолига та народна артистка України Наталя Бучинська.

На святковому концерті з нагоди відкриття турніру відбувся виступ народної артистки України Наталі Бучинської та дитячих вокально-танцювальних колективів "Ера творчості". На завершенні церемонії відкриття турніру команди випустили у небо більше 500 повітряних кульок-бажань "Seni Cup" та скуштували святковий торт Seni Cup.  А  також усі гості та учасники турніру мали можливість пригоститись смачними частуваннями від  МакДональдз, солодощами від КК "АВК" та напоями від ТМ "Моршинська".

За регламентом у 2014 році у футбольному турнірі беруть участь 12 команд з психоневрологічних інтернатів та дитячих будинків зі всієї України. На фінал в Польщу (м.Торунь, липень 2014) поїде команда, яка зайняла перше місце на українському турнірі. На міжнародному фіналі вона зустрінеться з командами-переможцями турнірів з країн СНД та Східної Європи. У цьому році продовжується традиція  проведення кваліфікаційних ігор по шашкам, шахам та дартсу серед учасників турніру, які не можуть взяти участь в активних видах спорту.

Партнер турніру – ФК "Шахтар", як зазвичай, забезпечив команди футбольною формою та м'ячами. За традицією, футбольний клуб надав призи командам-фіналістам турніру: футбольні м'ячі з автографами гравців ФК "Шахтар",  персональні футбольні форми кращому воротарю, кращому нападнику,  кращому захиснику турніру та іншу футбольну атрибутику.

"Цього року МакДональдз в Україні традиційно виступив партнером турніру. Наша компанія підтримує та популяризує спортивні цінності та принципи – справедливість, рівні умови для всіх, бажання досягти найкращих результатів та розвивати лідерські навички. Мені приємно, що учасники отримали унікальну можливість відчути особливу атмосферу заходу та незабутні емоції від участі в ньому", - прокоментувала Євгенія Денисьєва, консультант відділу з питань зв'язків із громадськістю МакДональдз в Україні.

Турнір проводиться в Україні вже 10 років та є можливістю для людей з обмеженими можливостями та особливими потребами взяти участь у міжнародних футбольних змаганнях. Футбольні ігри у рамках "Seni Cup" проводяться за усіма правилами FIFA, судять матчі арбітри міжнародної категорії Федерації футболу м. Києва. Організатор проекту компанія "Белла-Трейд" – офіційнийімпортер продукції TM Seni в Україні. Місія турніру "Seni Cup"–допомогти молодим людям з особливими потребами відчути себе повноцінною частиною суспільства. 

Організатор турніру – компанія "Белла-Трейд", офіційний імпортер продукції TM Seni в Україні. Турнір проходить 22 та 23 травня на базі "Святошин" за підтримки Міністерства соціальної політики України, Посольства Республіки Польща в Україні, Федерації футболу України, ФК "Шахтар", TZMO SA. Партнери десятого турніру "Seni Cup 2014": МакДональдз, ТМ "Моршинська", КК "АВК", МС "Добробут", PZU Україна.

Наступна публікація