У Києві скуповують крадені каналізаційні люки, аби лише вони були розбиті

У Києві скуповують крадені каналізаційні люки, аби лише вони були розбиті

Пункти прийому металобрухту скуповують крадені каналізаційні люки. / Фото: Гроші

Пункти прийому металобрухту згодні купувати крадені люки, доки діти падають у відкриті каналізації і гинуть.

Київській пункти прийому металобрухту згодні купувати крадені каналізаційні люки. Однак лише за умови, якщо вони будуть побиті.

Журналісти програми "Гроші" вирішили перевірити, чи легко в Києві продати крадений люк. Для експерименту вони попросили у "Київводоканалу" кілька іржавих кришок із каналізаційних колодязів і поїхали на пункт прийому металобрухту.

"Биті ми приймаємо. А от такі цілі… Якщо він битий, то це не люк, а металобрухт", - пояснює бригадирка одного з пунктів прийому брухту в Києві.

Читайте також: Мати врятувала дитину від смерті у каналізаційному колодязі, а винних у відкритому люку не покарали

"На заводах цілі не приймають. Ми цілі все одно б'ємо", - додає вона.

За один люк, вагою 50 кілограмів, тут згодні заплатити 100 гривень. За 10 люків – 1000 гривень. Здавати їх можна в необмеженій кількості.

Журналісти спробували розбити один люк на сусідній вулиці для продовження експерименту, однак перехожі викликали міліцію. Коли правоохоронці приїхали, знімальна група пояснила суть експерименту. Після цього міліція пішла геть.

Однак на пункті прийому металобрухту після зустрічі з міліцією журналістів зустріли по-іншому. Замість бригадирки, до "клієнтів" вийшов чоловік, який запевняв, що ніяких люків тут не приймають.

Виникає підозра, чи не міліція попередила пункт прийому металобрухту про експеримент журналістів. Через відсутність люка минулого місяця у Дніпродзержинську в каналізацію провалився 2-річний хлопчик. Рятувальники знайшли його мертве тіло на другий день після падіння.

Влада міста зізнається, що Дніпродзержинську викрадені більше 100 люків. А всього місту потрібно закупити 2,5 тисячі таких кришок. На це чиновники просять 3 мільйони гривень. Якщо порахувати, то за один люк вони збираються платити 1200 гривень. В цей же час в інтернеті гумові люки.

В Києві скуповують крадені люки

В Києві скуповують крадені люки

Повʼязані теми:

Наступна публікація