У Києві силовики спіймали фіскалів, які вимагали 70 млн грн хабара за повернення ПДВ

У Києві силовики спіймали фіскалів, які вимагали 70 млн грн хабара за повернення ПДВ

Фото: УНІАН

Правоохоронці затримали у столиці групу посередників та спільників під час отримання першої половини хабара.

У Києві співробітники СБУ спільно з Генеральною прокуратурою викрили корупційний механізм з відшкодування податку на додану вартість, організований посадовцями Державної фіскальної служби.

Про це інформує сайт СБУ.

Правоохоронці з'ясували, що працівники структурних підрозділів Офісу великих платників податків ДФС систематично вимагали гроші з бізнесменів за неперешкоджання у відшкодуванні з держбюджету податку на додану вартість. Як посередників зловмисники залучали колишніх працівників правоохоронних органів.

Фіскали вимагали сімдесяти мільйонів гривень з комерційної структури за повернення з бюджету трьохсот мільйонів гривень ПДВ. Правоохоронці затримали у Києві групу посередників та спільників під час отримання першої половини хабара.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, у Києві викрили на хабарництві полковників з прикордонної служби та Генштабу Збройних Сил. Правоохоронці встановили, що до старшого офіцера відділу забезпечення підготовки військ Генштабу ЗСУ звернувся знайомий, який бажав проходити військову службу у прикордонних військах.

Полковник для "вирішення питання" зв'язався зі своїм колегою, одним із керівників Головного центру кадрового забезпечення Держприкордонслужби, який оцінив працевлаштування чоловіка у шість тисяч доларів США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація