У Києві рятувальники замість гасіння пожежі влаштували душ для перехожих

У Києві рятувальники замість гасіння пожежі влаштували душ для перехожих

У Києві рятувальники замість гасіння пожежі влаштували душ для перехожих

Повільність роботи працівників ДСНС обурила людей.

Дві години знадобилося київським пожежникам, аби загасити вогонь у хрущовці. На горішньому поверсі зайнялася квартира, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Язики полум'я, що виривалися з вікон, помітили жителі сусідніх будинків. Вогнеборці прибули швидко, але поцілити в осередок вогню не змогли. Натомість влаштували душ для перехожих.

14 машин техніки та понад півсотні пожежників – і лише кілька з них лізуть угору гасити. Інші розкладають та під'єднують шланги, які в перші ж хвилини розриваються, не витримуючи потужного потоку води. Усе виливається на людей.

За годину гасіння ситуація лише погіршується. Будинок догорає – пожежники все ще ловлять танцівливі шланги з фонтанами води. Така затяжна рятівна операція дуже обурює людей. "Ми бачимо, що той, я не знаю, як це називається транспортний засіб з люлькою він не працює. Тобто я вже спостерігаю півгодини, як вони пробують її запустити, а вона не працює", - кажуть місцеві жителі.

У столиці пожежники 2 години гасили полум'я у хрущівці

У столиці пожежники 2 години гасили полум'я у хрущівці

Найбільше збентеженим був хлопець, квартира якого опинилася прямо під вогняною. "Без матюків не вийде. Ми тільки закінчили ремонт і в нас народилась дитина", - прокоментував він ситуацію і роботу рятувальників.

За дві години з будинку хмарою вилітає ядучий дим. Усе догоріло вщент. Пожежники кажуть: довго гасили не через технічні несправності. "Складність гасіння пожежі в даній квартирі полягає в тому, що площа була захламлена дуже сильно. І була дуже велика вірогідність розпосюдження вогню на дах", - пояснив речник київського управління ДСНС Олександр Макушенко.

У тлійній квартирі нікого не знайшли – минулося без жертв. Офіційної причини пожежі ще немає. Тим часом люди із сусідніх під'їздів іще кілька годин чекали фіналу рятувальної операції зі спакованими про всяк випадок клумаками речей. За першими повідомленнями з місця подій, сусіди начебто чули вибух перед початком пожежі.

Кореспондент ТСН Наталія Ярмола

Повʼязані теми:

Наступна публікація