У Києві рятувальники пояснювали, що вживання алкоголю і плавання не поєднуються

У Києві рятувальники пояснювали, що вживання алкоголю і плавання не поєднуються

Рятувальники радили киянам не вживати алкоголь перед плаванням

Пити і плавати - заняття несумісні.

Рятувальники у середу доносили цю ідею до столичних пляжників двома способами: роздавали листівки і вчили, як правильно рятувати. Минулого року на пляжах столиці потонуло 44 людини, а цьогоріч - уже 17, — йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На київських пляжах на прикладі одного рятувальника показували, як потрібно рятувати людей. Наприклад, троє рятівників у гідрокостюмах та масках зреагували миттєво. Один пірнув та витягнув. Ще двоє зустрічали "потопельника" на березі. Спочатку слід видалити воду із легень, а потім зробити тридцять масажних рухів і штучне дихання. Також рятувальники продемонстрували можливості рятування із катера. В аптечці рятувальників — нашатирний спирт, маска для штучного дихання.

Читайте також: Восьмирічний хлопчик втопився через недбалість виховательки

Водолази розповідають, що тонуть здебільшого люди напідпитку, що відпочивають на диких пляжах далеких від центру столиці водоймищ. База рятувальників розташована біля Московського мосту. Хоч катером, хоч на авто добиратися до місця події не менше ніж півгодини. Тож, часто рятувати вже нікого.

Читайте також: На Київщині під час рок-фестивалю втопився хлопець 

Через півгодини після початку майстер-класу рятувальники опиняються у вузькому колі підпилих парубків. Тоді переходять до другої частини рейду: роздають листівки. Рятувальники вручають сотню листівок і розходяться. Ті, хто залишився на пляжі, їх читають та обговорюють.

Кореспондент ТСН Неллі Ковальська

 

На пляжі рятувальники не радять пити

На пляжі рятувальники не радять пити

Повʼязані теми:

Наступна публікація