У Києві презентували крижану інсталяцію "Заморожений конфлікт"

Скульптуру встановили у річницю анексії Росією півострова Крим.

У столиці біля будівлі Адміністрації президента відкрили крижану інсталяцію "Заморожений конфлікт".

Скульптуру до річниці анексії Росією півострова Крим створили у межах художнього проекту "Крим - це Україна. Україна - це ми", повідомили у прес-службі "Блоку Петра Порошенка".

"Величезна проблема, яка відбувається всередині анексованого Криму – це знущання і пригнічення всього українського, кримськотатарського. Два народи, які зараз як ніколи близькі один до одного, незважаючи ні на що намагаються бути самодостатніми, ідентичними і вільними. І кожний прояв подібних речей піддається утискам, як на даній інсталяції… (У Криму – прим.ред.) як справжні піраньї накидаються на будь-які прояви - чи то  національні прапори, чи висловлювання, чи мова", - зазначив автор інсталяції Леонід Марущак.

На відкритті був присутній уповноважений президента з питань кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"Думаю, що у світової громадськості достатньо механізмів для того, щоб змусити агресора покинути зайняті території", - наголосив він.

Заступник глави Адміністрації президента Ростислав Павленко також додав, що українська держава ніколи не визнає, що Крим не є територією України.

"Ми вважаємо, що це наша земля, наша територія і звільнення її з-під окупації буде здійснено за всіма діями і нормами, які передбачає міжнародне право", - додав він.

Нагадаємо, Радбез ООН за участі Джемілєва обговорить ситуацію в окупованому Криму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація