У Києві поранених активістів силовики під тиском жінок із дитячими візочками залишили в лікарні

У Києві поранених активістів силовики під тиском жінок із дитячими візочками залишили в лікарні

Активістів захистили пересічні кияни

Люди взяли в облогу автозак.

70 затриманих, 59 із них уже отримали підозру у скоєнні злочину - таким є результат протистояння мітингувальників із силовикам. Перед судом частину затриманих доправили на обстеження в лікарню на Червоному Хуторі, що на околиці Києва. Але вивезти з медзакладу у суд їх уже не змогли. Кияни заблокували лікарню, причому поранених мітингарів під свій захист узяли молоді матусі зі спальних районів, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Люди самостійно фіксують усе, що відбувається біля лікарні на Червоному хуторі. Сюди привезли затриманих євроактивістів. До лікарні на медобстеження доправляють затриманих під час кривавих подій у Києві. Це обовʼязкова процедура, перед тим, як доправити їх до суду.

Біля медзакладу чергують з самого ранку, стверджують, що привезли з десяток активістів. В одного - проломаний череп.

Пізніше до лікарні привезли ще трьох поранених арештантів. Люди узяли в облогу автозак, щоб не дати вивезти затриманих. На передовій опинилися жінки зі сльозами на очах, а задній фланг тримали мами з візочками. Під тиском люду та народних депутатів затриманих не відвезли до суду, а залишили на лікування. Через журналістів затриманим передали їжу. Їх усіх помістили в одну палату. Активістам інкримінують масові заворушення, за це "світить" від 8 до 15 років.

Затриманих мітингувальників доправили в лікарню на червоному Хуторі

Затриманих мітингувальників доправили в лікарню на червоному Хуторі

Новина про те, що активістів залишають у лікарні, - людей не заспокоїла. Вони не вірять, що в автозаку більше нікого немає. Люди не розходяться. Вони блокують усі виходи з лікарні, щоб не дати вивезти затриманих активістів.

Нагадаємо, що рідні забирають поранених з лікарень

Кореспонден ТСН Інна Боднар.

Повʼязані теми:

Наступна публікація