У Києві понад чотири десятки малюків опинилися у лікарні через сальмонельоз у дитсадку

У Києві понад чотири десятки малюків опинилися у лікарні через сальмонельоз у дитсадку

Діти мучаться у лікарні через кишкову інфекцію

Діти і зараз перебувають на лікуванні.

Сальмонельоз – такий діагноз встановили вихованцям столичного дитячого садка, які потрапили до лікарні з гострою кишковою інфекцією. У стаціонарі досі залишаються двадцять дев'ять малюків. Загалом захворіло сорок дві дитини. Після отруєння дітей у чотириста п'ятдесят п'ятому садку Києва, департамент освіти здійснив перевірку у всіх дошкільних закладах. А кухарям, медсестрам і комірникам у серпні влаштує іспити, — йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Бублики й сухарі пацієнти інфекційного відділення гризуть шостий день. Дітей на дієту посадила гостра кишкова інфекція із температурою під сорок, нудотою та іншими проявами отруєння. У вівторок їм уже не ставили крапельниць, але ще давали антибіотики. Батьки готуються позиватися. Вони вимагатимуть компенсації за підірване дитяче здоров'я. Деякі діти через хворобу потребують допомоги психолога, бо вважають, що їх отруїли у дитсадку.

Дітей скосив сальмонельоз. Його збудника виявили в дитячих аналізах. Головлікар дитячої лікарні Ольга Дзюба каже, що причиною такого стану можуть бути неякісні продукти, порушення технології приготування страв, термінів і умов зберігання продуктів.

Туди, де дітям готували їжу, тепер не пускають, бо у садку - карантин. Там усе дезінфікують. Також спеціальна комісія з'ясовує, що або хто приніс сальмонелу в дитячі тарілки. Із результатами мають визначитися через два дні.

Кухар і комірник садочка результатів не чекали. Вони написали заяву на звільнення. Директорка каже, що добровільно, вони пропрацювали тут сорок років. Мовляв, не витримали морального навантаження.

Щоб позбутися недуги, старий посуд у садку замінили новим. Після отруєння тут, перевірку влаштували в усіх дошкільних закладах Києва. Далі на кухарів, медсестер і комірників усіх дитячих садків Києва чекає іспит, чи пам'ятають вони, як готувати і зберігати продукти так, щоб нікого не отруїти.

Знову приймати дітей садок почне після дозволу санепідемстанції. Припускають, що це станеться за три дні.

Нагадаємо, що нещодавно в Обухові працівниця дитсадка інфікувала 22 дитини сальмонельозом. Раніше йшлося про те, що у Луцьку з діагнозом "сальмонельоз" потрапили до лікарні 8 дітей

Кореспондент ТСН Оксана Щербина.

Отруєним у дитсадку дітям поставили діагноз сальмонельоз

Отруєним у дитсадку дітям поставили діагноз сальмонельоз

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація