У Києві планують запустити "швидку допомогу" на мотоциклах

У Києві планують запустити "швидку допомогу" на мотоциклах

У Києві планують запустити "швидку допомогу" на мотоциклах

Фото: Всеукраїнське об'єднання парамедиків

Такий вид транспорту допоможе врятувати людські життя в умовах столичних автомобільних заторів.

В Україні планують реалізувати проект "Екстрена допомога на мотоциклах".

Про це повідомили на офіційному сайті Всеукраїнського союзу парамедиків.

Для першого міста обрали Київ, де існують проблеми з часом приїзду до пацієнта через затори на дорогах. Планується, що перший підготовлений (з обладнанням та медикаментами) мотоцикл виїде на дороги столиці вже в квітні 2017 року.

"З практики роботи на "швидкій допомозі" ми знаємо, що, на жаль, вчасно доїхати до пацієнта на автомобілі складно, особливо в центральній частині міста. На це впливають недотримання правил дорожнього руху водіями і пробки на дорогах. В результаті "швидка" занадто довго їде на виклик, що часто стає фатальним для пацієнта. В середньому у Києві "швидка" приїжджає за 25 хвилин. Цей час можна зменшити в 3-4 рази, використовуючи мотоцикли. Це зрозуміють люди, які відчули на власному досвіді трагічні наслідки запізнілого приїзду карети медиків", - говориться в повідомленні.

Мотоцикл екстреної медичної допомоги , Угорщина . / Фото: Всеукраїнське об'єднання парамедиків

На мотоциклі до пацієнта буде виїжджати доктор, якщо йому необхідна допомога, пасажиром двоколісної "швидкої" може стати і фельдшер. Для купівлі медикаментів і палива планують залучати виключно спонсорські кошти, а послуга для пацієнтів буде повністю безкоштовною.

Як стверджують парамедики, для "швидкої" ідеально підійде мотоцикл Honda CBF600S. Всього для старту "швидкої" на мотоциклах потрібно близько 250 тисяч гривень.

Як відомо, подібні проекти для надання медичної допомоги своєчасно вже працюють в таких розвинених країнах світу, як Німеччина, Австрія, Угорщина, Туреччина, Австралія, Англія, Польща і ряд інших.

Повʼязані теми:

Наступна публікація