У Києві планують забезпечити сімейний затишок кожній дитині

У Києві планують забезпечити сімейний затишок кожній дитині

У Києві планують забезпечити сімейний затишок кожній дитині / Фото: gbgalsgallery.com

Столична влада приділяє першорядне значення реалізації нових соціальних ініціатив президента Віктора Януковича "Діти - майбутнє України".

Зокрема, зазначається впровадження нових форм і механізмів соціального захисту дітей, забезпечення можливостей всебічного розвитку, - розповів журналістам заступник голови Київміськадміністрації Віктор Корж.

"Переконаний, що в цьому році роботу столичної влади у сфері захисту інтересів і прав дитини відчув кожен малий киянин. Ніколи робота в цьому напрямі не була такою інтенсивною і різноманітною. Починаючи від будівництва і благоустрою дитячих і спортивних майданчиків, відкриття нових секцій дитячо-юнацьких школах та школах естетичного виховання і закінчуючи програмами соціальної допомоги дітям-сиротам, медико-соціальної допомоги дітям з вродженими вадами. Тобто заходи, які були прийняті у рамках реалізації соціальних ініціатив глави держави, наші зусилля дійшли до кожної дитини", - сказав Корж.

Окремим напрямком, за словами заступника голови КМДА, є робота щодо захисту прав дітей. "Окремо ведеться робота із захисту прав дітей. Її результати не такі наочні, але вони, безумовно, також значні. Важливо, що в цій сфері столична влада діє пліч-о-пліч з громадськими організаціями, у тому числі міжнародними, благодійними фондами. Буквально завтра міськадміністрація спільно з рядом громадських організацій проводить Форум делегатів дитячих прав. Форум пройде під гаслом "Залишайся в безпеці в сучасному світі!" і стосуватиметься тим запобігання торгівлі людьми, безпеки дітей і захисту прав дітей", - розповів Корж.

Заступник голови КМДА наголосив, що, незважаючи на досягнуті значні результати, виконання завдань президента зажадає чималих зусиль як влади, так і суспільства в майбутньому. "Насправді ми робимо тільки перші кроки в реалізації тих амбітних завдань, які стоять перед нами. Необхідно забезпечити сімейний затишок, умови для всебічного розвитку дійсно кожній дитині, необхідно продовжувати працювати над покращенням матеріально-технічної бази наших будинків творчості, спортивних шкіл. І надалі ми посилену увагу будемо приділяти дітям з обмеженими можливостями, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. Ця робота потребує значних зусиль як влади, так і киян, всього суспільства в майбутньому. Мета - захист прав та інтересів наших дітей - коштує цих зусиль", - зазначив Корж.

Нагадаємо, що голова представництва дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юкіе Мокуо високо оцінила досягнення України у сфері забезпечення прав дитини. "Дивлячись на всі ті високі зобов'язання щодо захисту прав дітей, які взяли на себе Адміністрація президента України, Кабінет міністрів України, ми констатуємо той факт, що питання захисту прав дитини в Україні дійсно на високому рівні. Це дуже хороша новина", - підкреслила голова ЮНІСЕФ в Україні на прес-конференції до Дня спільних дій в інтересах дітей - день прийняття Конвенції ООН про права дитини, який у світі відзначається 20 листопада.

Юкіе Мокуо визнала значний прогрес України у напрямку забезпечення і захисту прав дитини та подякувала за співпрацю уповноваженому президента з прав дитини.

"За два роки діяльності уповноваженого з прав дитини сталося багато зрушень в напрямку захисту прав дітей", - зазначила вона.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація