У Києві після виборів впровадять міський електронний уряд, щоб ударити по корупції Пресреліз

У Києві після виборів впровадять міський електронний уряд, щоб ударити по корупції

Павло Різаненко запевняє, що в Києві після виборів введуть електронне урядування / Фото: infomaniya

В УДАРі обіцяють домогтися внесення змін в законодавство, щоб модернізувати систему надання адмінпослуг громадянам.

Віталій Кличко і партія УДАР після виборів мера та формування нового складу Київради мають намір запровадити в столиці передовий світовий досвід з організації роботи електронного самоврядування. Про це журналістам заявив народний депутат від УДАРу Павло Різаненко.

"Ми зробимо міський бюджет абсолютно відкритим для киян. Кожен громадянин у будь-який момент зможе зайти в інтернет і побачити, куди витрачаються бюджетні кошти, порівняти реальні витрати із запланованими. Наша команда ретельно вивчила світовий досвід, і ми знаємо, як підійти до вирішення цього питання. У Сінгапурі, наприклад, велика частина спілкування громадян з владою відбувається в інтернеті. Влада країни надала безкоштовний доступ до мережі в публічних місцях – бібліотеках, торговельних центрах, держустановах, станціях метро, лікарнях. Цей досвід, безсумнівно, буде корисний столиці України. А витрати на впровадження електронних систем комунікації влади із суспільством з лишком окупляться за рахунок викорінення корупційних схем. Адже в умовах абсолютної фінансової прозорості роботи міської влади чиновники не зможуть безкарно виводити гроші з бюджету", – сказав Різаненко.

Депутат також пообіцяв, що його партія домагатиметься внесення змін в українське законодавство для того, щоб модернізувати систему надання адміністративних послуг громадянам України.

"В Естонії реєстрація фірми через інтернет займає всього 18 хвилин. За допомогою персональної ID-карти естонці мають доступ до всіх державних електронних реєстрів, що забезпечує відкритість будь-яких майнових прав і робить неможливими рейдерські захоплення земельних ділянок і махінації з об'єктами нерухомості. Крім того, це забезпечує відкритість інформації про матеріальне становище чиновників, і якщо хто-небудь з них живе невідповідно до своїх коштів, це відразу стає загальновідомим. Не випадково ООН визнала естонський електронний уряд найкращим у світі за підсумками минулого року. Звичайно, для того, щоб таке стало можливим і в Україні, необхідно прийняти цілу низку законопроектів. УДАР активно над цим працює. А пілотний проект впровадження електронного самоврядування, на наш погляд, потрібно впровадити в серці країни – Києві", – зазначив Павло Різаненко.

Нагадаємо, Віталій Кличко назвав своєю першочерговою метою на посту міського голови викорінення корупції в бюджетній сфері. Одним зі способів досягнення цієї мети Кличко вважає забезпечення прозорості видатків міського бюджету.

Повʼязані теми:

Наступна публікація