У Києві підтопило кілька пляжів та вулиць

У Києві підтопило кілька пляжів та вулиць

Востаннє таке сильне підтоплення було в 70-х роках

За добу помітно зріс рівень води у Дніпрі.

У Києві вже підтопило кілька пляжів, пішохідний перехід біля Голландського мосту, Труханівську вулицю та частину Оболонської Набережної, йдеться в сюжеті "ТСН.19:30". Залило також одне з найбільших розважальних місць у столиці - парк Дружби Народів. Місцеві кажуть, що востаннє таке сильне підтоплення було в сімдесятих роках.

Читайте також: На Чернігівщині вже цілий тиждень залишаються підтопленими три населених пункти

Влада на вихідних ситуації не коментує. У МНС відповіли, що реагувати будуть лише коли вода почне загрожувати людському життю.

Водночас, асфальтована дорога до пляжу на Оболоні перетворилася на водний шлях. Більшість водіїв на той берег проїхати не наважуються. Пливуть авто і на Труханівській вулиці біля Московського мосту. Підмочило і на Набережно-Хрещатицькій. Вуличне мистецтво поки що не зачепило, однак сходи потонули, а риба плаває там, де ще вчора ходили люди. 

Наскільки піднявся рівень води - можна добре побачити в парку Дружби народів. Це улюблене місце відпочинку екстремалів і простих киян. Традиційно, на вихідних тут збирається до 4 тисяч людей. Тепер лише поодинокі відпочивальники.

У той же час, в МНС запевнили, що на сьогодні рівень води на 10 сантиметрів менший, ніж очікували, і людям нічого не загрожує.

Журналісти ТСН. 19:30 Ганна Бока, Роман Сукач.

У Києві за добу помітно зріс рівень води у Дніпрі

У Києві за добу помітно зріс рівень води у Дніпрі

Повʼязані теми:

Наступна публікація