У Києві під час прощання із бійцем "Небесної сотні" плакали навіть чоловіки

У Києві під час прощання із бійцем "Небесної сотні" плакали навіть чоловіки

Хлопець пролежав два тижні в коvі і помер

"Небесна сотня" поповнилася ще одним бійцем.

На Майдані Незалежності учора прощалися з Артемом Мазуром, 26–річним хлопцем із Хмельницького. Артем був тяжко поранений осколками гранати під час сутичок у Маріїнському парку. Із 18 лютого він перебував у комі. В останню путь героя проводжали його побратими з 15 сотні, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Тіло Героя Майдану укрили прапором України. Над тілом загиблого плакали чоловіки. В останню путь Артема проводжала 15 сотня та повний Майдан людей із вигуками "Героїв не вмирають!".

Рідні не тямляться від горя. Зі сцени Майдану із загиблим прощався його сотник Микола.

У 15-й сотні Артем був стояв на сторожі, він керував групою з 30 бійців. 18 лютого він свій загін повів до Верховної ради на мирну акцію. Під час сутичок у Маріїнському парку хлопці стояли в перших лавах. Згодом в Інтернеті зʼявилося відео: над непритомним зі скривавленою головою Артемом спочатку зупиняються силовики, намагаються привести до тями. Потім пульс пробують знайти медики.

Відтоді хлопець лежав у комі. Він був поранений осколком гранати: серйозна черепно-мозкова травма та численні перелами. Родичі до останнього сподівалися відправити його на лікування до Чехії. Із Майдану в супроводі сотні тіло героя занесли до Михайлівського собору.

Із побратимом пліч-о-пліч Олег спав і стояв під час бою. Згадує, що за півтора місяця дружби, вони часто говорили про життя та смерть. Жодного разу Артем не сумнівався у своєму виборі і був готовий на все.

Поховають героя в рідному Хмельницькому.

Нагадаємо, що 3 березня на Майдані під крики "Герої не вмирають!" прощалися із сотником Ігорем Хоменком - він помер під час Віча від серцевого нападу.

Кореспондент ТСН Алла Хоцянівська.

Майдан провів у останній путь ще одного героя

Майдан провів у останній путь ще одного героя

Повʼязані теми:

Наступна публікація