У Києві петардами та феєрверками закидали російське посольство

Невідомі влаштували акцію протесту проти виборів в окупованому Криму.

17 вересня близько першої години ночі група людей атакувала російське посольство у Києві.

Близько 20 осіб закидали будівлю петардами та салютами, після чого розбіглися, повідомляє Страна.

Будівля посольства видимих пошкоджень не отримала, лишень на місці події залишилися конструкції для феєрверків.

Reuters повідомляє, що таким чином невідомі протестували проти планів Росії провести вибори до Держдуми в окупованому Криму.

Нагадаємо, посольство Росії в Києві напередодні заборонених у Україні виборів до Державної Думи вирішило підготуватися і зміцнити оборону по всьому периметру. Маючи два ажурні металеві паркани навколо посольства, російські дипломати вирішили захистити будівлю ще й суцільною металевою огорожею. До того ж вікна посольства закрили сталевими зовнішніми жалюзі.

Нещодавно МЗС РФ заявило, що голосування на виборах до Держдуми Росії в Україні відбудеться, попри відмову української влади. Зокрема, виборчі дільниці на території України будуть організовані у посольстві Росії, в генеральних консульствах.

18 вересня відбудуться вибори до російської Держдуми. Україна закликала світ ігнорувати вибори до Держдуми в окупованому Криму – Рада ухвалила постанову про звернення до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій. 10 вересня президент України Петро Порошенко доручив поінформувати владу РФ про те, що проведення російських виборів на території України неможливе

 

Україна поскаржилася в ПАРЄ на нелегітимність виборів до Держдуми в Криму

Україна поскаржилася в ПАРЄ на нелегітимність виборів до Держдуми в Криму

Повʼязані теми:

Наступна публікація