У Києві перевізники перекрили Грушевського, вимагаючи скасувати накази попередньої влади

У Києві перевізники перекрили Грушевського, вимагаючи скасувати накази попередньої влади

Міністр запросив до себе перевізників

Мітингувальники зустрілися з міністром.

У вівторок, 10 червня, в Києві перевізники перекрили вулицю Грушевського, вимагаючи відмінити правила та інструкції, які запровадила колишня влада. 

З самого ранку вони влаштували масштабну акцію протесту під будинком уряду, зустрілися з міністром інфраструктури і домоглися деяких послаблень.

Як йдеться в сюжеті ТСН.19:30, перевізники з кількох областей вимагали скасувати наказ, який змушує за два дні до рейсу повідомляти в Укртрансінспекцію всі дані поїздки, включно з прізвищами пасажирів.

Іншим наказом уряд Азарова забороняв нерегулярним перевізникам здійснювати більше двох рейсів на тиждень за одним напрямком.

Чинний міністр інфраструктури запросив до себе перевізників та голову Укртрансінспекції. Вже за кілька годин вони повідомили пікетувальникам одразу декілька новин. 

Міністр пообіцяв, що кількість перевірок різко зменшиться, натомість пообіцяв жорстко контролювати лише ті вимоги, які гарантують пасажирам безпеку руху. 

"Сьогодні ми отримали основне - цей злочинний наказ, який вимагав узгодження, вже не буде чинним. Крім того,  перевірки будуть здійснюватися лише щодо того, що стосується безпеки руху", - сказав мініст.

Крім того, перевізники вимагали ще й відставки призначеного ще колишньою владою заступника керівника Укртрансінспекції Володимира Баліна. Нинішній міністр пообіцяв, що Балін буде місяць на випробному терміні. А ще урядовці повідомляють, що вже до кінця року планують скасувати конкурс на міжобласні перевезення.

Перевізники кажуть, що хоч Кабмін задовольнив не всі їхні вимоги, але візитом до урядовців задоволені.

Нагадаємо, даішники назвали найбільш небезпечних перевізників столиці.

Пасажирські перевізники влаштували пікет будинку уряду

Пасажирські перевізники влаштували пікет будинку уряду

Повʼязані теми:

Наступна публікація