У Києві пам'ять загиблих під Іловайськом бійців вшанували молебнем і скорботною піснею "Плине кача"

У Києві пам'ять загиблих під Іловайськом бійців вшанували молебнем і скорботною піснею "Плине кача"

Фото: УНІАН

Родичі загиблих випустили в небо білі кульки як символ душі, яка летить до неба.

На Софійській площі у Києві пройшов молебень за українськими бійцями, загиблими під Іловайськом у 2014 році.

Після виступів родичів загиблих настоятель храму Софії Київської владика Петро провів молебень за здоров'я живих та за тими, хто загинув під Іловайськом, передає УНІАН.

Також родичі загиблих випустили в небо білі кульки як символ миру, надії та душі, яка летить до неба. На цих кульках вони написали слова, які хотіли б передати бійцям, які знаходяться у "війську господньому".

Загалом на площі зібралося близько сотні осіб - бійці АТО та родичі загиблих. Перед молебнем вони вшанували пам'ять бійців під пісню "Пливе кача", яка стала символом скорботи за загиблими на Майдані Незалежності та під час війни на Донбасі. 

Наразі захід на Софійській площі вже закінчився, але родичі загиблих нагадали, що завтра о 9:00 вони планують прийти до Генеральної прокуратури, аби зустрітися з генпрокурором Юрієм Луценком з приводу розслідування обставин Іловайської трагедії.

Нагадаємо, наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв військові АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці.

Меморіал пам’яті бійцям нацгвардії відкрили у Києві

Меморіал пам’яті бійцям нацгвардії відкрили у Києві

Українські військові зазнали значних втрат. За офіційними даними, загинули 366 українських військових, 249 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 зникли безвісти.

Парламентська Тимчасова слідча комісія з розслідування Іловайської трагедії оцінює загальні втрати українських військ у тисячу осіб. За інформацією військової прокуратури, загальна кількість бойовиків та військ РФ під час боїв під Іловайськом перевищувала 16 тис. осіб.

Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко 26 серпня заявив, що причина Іловайської трагедії - вторгнення російських військ та неузгодженість, хаотичність і недостатня компетентність при плануванні операції виходу з оточення.

Що насправді відбувалося всередині Іловайського котла, дізнайтеся з розповідей чотирьох очевидців за посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація