У Києві орудують банди автокрадіїв: кількість поцуплених машин зросла вдвічі

У Києві орудують банди автокрадіїв: кількість поцуплених машин зросла вдвічі

У Києві стали вдвічі більше викрадати автомобілі

У столиці дедалі більше викрадають дорогі авто.

У Києві вдвічі, порівняно з минулим роком, почастішали випадки крадіжок автомобілів, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

За словами правоохоронців, цього року зросли й "апетити" зловмисників - у рейтингу улюблених автомобілів крадіїв - елітні машини, хоча іще рік тому в пріоритетах були машини нижчого класу.

Від початку 2015 року в столиці зникли майже тисяча машин. Торік за цей період у розшуку були 600 автомобілів, знайти ж поки що вдалося лише 160.

У міліції розповідають, що над викраденням транспорту в місті працюють підготовлені та озброєні групи. Наразі вдалося затримати вже п'ять таких, у однієї з яких виявили гранату.

"Є чіткий розподіл ролей. Є безпосередньо ті, хто розшуковує автомобіль, який можна викрасти, хтось його викрадає, інші змінюють номерні агрегати. Вони після зміни номерних агрегатів або  передають їх за кордон, або в інші регіони нашої держави", - розповіла речник управління МВС України в Києві Оксана Блищик.

Переважно крадії працюють у спальних районах, часто вночі. Дорогі автомобілі, лідери по крадіжках "Тойоти", "Мерседеси" та "Лексуси", їдуть на інші дороги, а от старенькі та дешеві машини йдуть на брухт.

Експерти з безпеки авто радять прискіпливо підбирати захисні механізми, бо майже всі скануються, вночі залишати авто на освітлених місцях чи краще на парковках з охороною і не забувати про елементарне.

"Закрити на замок капот, оскільки там може бути сирена, необхідні блоки, блокування електричні  двигуна. И закрити шлях проникнення в авто. Наприклад, додатковими штирями", - пояснив Ігор Андросов.

Кореспондент ТСН Людмила Бадалян

Нагадаємо, раніше в Одесі затримали банду, яка викрадала елітні авто та вбивала власників. Жертв злочинці шукали на автофорумах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація