У Києві обурені арештом Сущенка пікетували російських дипломатів

Акція розпочалася о 10:00 за адресою Повітрофлотський проспект, 27.

Сьогодні, 6 жовтня, в Києві під посольством Росії, журналісти і блогери провели акцію протесту проти незаконного арешту в Москві свого колеги Романа Сущенка.

Журналісти просять колег у всьому світі розпочати акції протесту з вимогою звільнити Сущенка.

Нагадаємо, в понеділок, 3 жовтня, з'явилася інформація про арешт Романа Сущенко Лефортовським судом на 2 місяці. Російські силовики стверджують, що Сущенко "цілеспрямовано збирав відомості, які становлять державну таємницю, про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, витік яких за кордон могла завдати шкоди обороноздатності держави".

Проти українця порушили кримінальну справу за статтею про шпигунство, проводять розслідування. Романа Сущенко в СІЗО "Лефортово" виявили члени Громадської спостережної комісії (ОНК) Москви. 47-річний журналіст знаходився в камері карантинного відділення.

Журналіст розповів членам ОНК, що на нього чинився психологічний тиск, а слідчий не дозволив подзвонити дружині і повідомити про арешт. ФСБ надала йому державного адвоката. Колишній адвокат звільненого з російського полону нардепа Надії Савченко Марк Фейгін вирішив допомогти Сущенко і стати його захисником.

Щодо затримання Сущенко в Кремлі підкреслили, що жодних кампаній проти українських або будь-яких інших ЗМІ в Росії немає і бути не може. У свою чергу медіаорганізації заступилися за Сущенко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація