У Києві накрили банду аферистів, які привласнили нерухомості на понад 30 млн гривень

До складу банди входили українці та росіянин.

У Києві схопили банду шахраїв, які за допомогою підроблених документів привласнюють та перепродають нерухоме майно.

Про це повідомили у департаменті захисту економіки Нацполіції України.

"Аферисти заволоділи 200 об'єктами нерухомості, серед яких квартири громадян та нежитлові приміщення. За попередніми даними вартість незаконно переоформленого майна у власність становить понад 30 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Як з'ясувалося, шахраї також надавали послуги з реєстрації та ліквідації фіктивних фірм, які використовувались для забезпечення функціонування "конвертаційного" центру.

До складу банди входили троє людей, зокрема, 30-річний громадянин РФ, а також 61-річний та 42-річний українці, яких затримали на гарячому – під час укладання "липових" угод.

За даними правоохоронців, під час обшуків були вилучені 228 тисяч гривень, 7,8 тисяч доларів, понад 1 кілограм бурштину, а також підроблені документи: права власності на об'єкти нерухомості, техпаспорти на приміщення, акти незалежної оцінки приміщень та паспорти громадян України з вклеєними фото. Окрім цього поліція знайшла в аферистів гербові печатки одного з райсудів столиці, місцевої ради, офшорної компанії та чисті бланки свідоцтв про право власності і бланки державних актів про право власності на земельні ділянки.

Наразі за фактом шахрайства слідчі відкрили кримінальне провадження, затриманим повідомлено про підозру, їм загрожує позбавлення волі терміном від 5 до 12 років з конфіскацією майна, триває слідство.

Нагадаємо, раніше у Дніпрі викрили злочинну групу, яка заволоділа квартирами на 77 млн грн. Майно відсуджувалося на користь третіх осіб.

Повʼязані теми:

Наступна публікація