У Києві на Михайлівській площі з'явилося смачне та цікаве "Європейське містечко"

У Києві на Михайлівській площі з'явилося смачне та цікаве "Європейське містечко"

У Києві на Михайлівській площі з'явилося смачне та цікаве "Європейське містечко"

Майданчик покликаний знайомити українців із країнами континенту.

По всій Україні в суботу лунала "Ода радості" - гімн Європи. У центрі Києва запрацювало святкове європейське містечко, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

День Європи – це не нове, а вже традиційне свято для українців. Від ранку родинами вони йдуть на Михайлівську площу – історичний центр столиці. Європейське містечко цьогоріч саме тут.

Це можливість не лише побачити, а й почути, відчути, і посмакувати Європу. Ось уже британці пригощають чаєм усіх охочих. Дехто не втрачає нагоди – записує рецепт приготування. "У них це спосіб спілкування. І досить цікавий момент як вони це роблять", - кажуть кияни.

"Українці чудові! Дуже багато усміхнених і щирих людей. Мені приємно тут бути", - коментують англійці.

Два метри звідси – і вже уроки французької. До Італії черга за портретами під романтичні ритми. А німці цьогоріч не лише знайомлять, а й екзаменують. Посольство проводить вікторину – хто що знає про Німеччину та ЄС.

Українці цікавляться, вивчають і міркують. "Це справедливість, працездатність, культура. Європа – це сучасність, модерновість, можна так сказати. Я бачу нашу країну там", - кажуть кияни.

Відчути, що воно таке – Європа – в центрі столиці, українці матимуть можливість іще в неділю.

Європа – це є національна ідея, яка панує в серцях українців, яка об'єднує український народ, об'єднує Україну.   Про це заявив президент України Петро Порошенко під час церемонії підняття Європейського прапора на площі перед АПУ з нагоди Дня Європи.

Демократичний світ має підтримати Україну у захисті її суверенітету і територіальної цілісності. Про під час офіційного відкриття Дня Європи в Україні заявив глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

Україна святкує День Європи

Україна святкує День Європи

Повʼязані теми:

Наступна публікація