У Києві матір із 2 дітьми може опинилися на вулиці через банківські борги

У Києві матір із 2 дітьми може опинилися на вулиці через банківські борги

Жінка може статибезхатьком

Жінка хоче довести незаконність передачі її помешкання банку.

Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про виселення матері двох дітей із квартири за банківські борги. Олена Артюх узяла позику на 25 років, а вже через чотири роки випадково дізналася, що право на квартиру відійшло банку-позичальнику. Тепер, коли банкіри намагаються її виселити, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Успадкована від матері квартира Олени знаходиться під заставою банку, а гроші вона під розписку позичила знайомому. Жінка каже, що позику брала, мов під гіпнозом. Мовляв, знайомий привів її до банку і там їй дали під заставу квартири гривневий кредит на 25 років під 11 % річних.

Апеляційний суд Києва виселяє матір та двох дітей на вулицю

Апеляційний суд Києва виселяє матір та двох дітей на вулицю

Поки Олена працювала, то встигла повернути банку 100 із 600 тисяч гривень. Завагітнівши, платити більше не змогла. Те, що право власності на її квартиру вже належить фінустанові, жінка дізналася лише тоді, коли прийшов лист про виселення. Добровільно на вулицю Олена не пішла й оскаржує передачу житла банкові. Квартиру мали продати на прилюдних торгах, звернувшись за дозволом до органа опіки. На торгах квартири не продали. Постанову про передачу майна в рахунок сплати боргу виконавча служба Оболонського району теж не оголосила, каже адвокат Олени, а просто склали акт про передачу квартири банку.

У виконавчій службі журналістам не пояснили, чому Олену Артюх не повідомили, що вона може втратити свою квартиру, а також чому позбавили права оскаржити це в суді. В офіційному листі з міністерства юстиції пишуть про те, що третя сторона не має права ознайомлюватися з матеріалами провадження.

Міліція Оболонського району відкрила кримінальне провадження за фактом порушення процедури передачі квартири. Проте про просування слідства відбулася лише відпискою.

Тим часом, розписки про позику Олениного боржника Дмитра Косова суд визнав дійсними. Самостійні пошуки Косова результатів не дали. Водночас Олена знайшла ще кількох таких самих позичальників Дмитру Косову, як і вона. Де зараз він сам, міліція впродовж року так і не встановила.

Банк, який упродовж трьох днів видав кредит на повну суму комерційної вартості житла, від коментарів теж відмовився, скориставшись банківською таємницею. А мати-одиначка, яка виховує двох дітей, боїться, що поки в судах доводитиме незаконність виселення, просто опиниться на вулиці.

Нагадаємо, що на Вінниччині бабуся може залишитись без даху над головою

Кореспондент ТСН Валентина Доброта.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація