У Києві виселяють квартиранта, який заплатив за житло на 3 місяці вперед

У Києві виселяють квартиранта, який заплатив за житло на 3 місяці вперед

Чоловік запевняє, що виганяє квартиранта, бо той не пллатив за комуналку.

Чоловіка, що орендував квартиру в Києві та заплатив за неї наперед, стали виганяти і не повертають гроші, йдеться у сюжеті ТСН.

"Господар просив, відразу щоб я сплатив суму за півроку наперед… ми зійшлися на тому що сума буде проплачена за 3 місяці наперед", - розповів квартирант Володимир Малінін.

Та через місяць проживання господар почав канючити гроші. "То він просив гроші на принтер, то ще на якісь потреби. Просив гроші на те, щоб я йому допоміг викупити з ломбарду його власну річ, - це ноутбук", - додав орендар.

Більше наперед Володимир не платив, але згодом подзвонив ріелтор та сказав, що господар продає квартиру. Через постійне водіння до квартири потенційних покупців Малініна попросили виїхати раніше.

У такому разі наперед проплачена сума залишиться господареві в подарунок. Утім ріелтор таке заперечує.

Господар квартири має свою версію. Він каже, що виганяє квартиранта, бо той не платив за комуналку, а сплачені наперед гроші залишає собі, як моральну компенсацію. Утім де чиї борги хлопці і самі заплуталися.

Квартирант розповів, що попередніх орендарів також примусили виїхати. У якості доказу він показав вибиті двері. Однак господар і на це має пояснення: "У мене у бабусі, 95 років, у неї був інсульт. Ось тут ось були вибиті двері, тому що ми не могли зайти в квартиру".

Сусіди ж кажуть, що бабусі там ніколи не бачили, а цемент свіжий. Про самого власника вони не кращої думки. Кажуть, що чоловік сидів. А от на квартиранта не скаржаться.

Юристи розв'язання конфлікту бачать лише у домовленості, бо із підписаною угодою суд на бік квартиранта навряд чи стане.

"Підписавши цей договір, він погодився на всі ті положення, які викладені в цьому договорі. Треба читати кожне слово, коли підписуєте", - зазначила юрист Тетяна Кафтя.

А вже після виселення радять квартиранту поскаржитися на власника податковій, адже навряд чи він сплачує податок за здачу житла в оренду.

У Києві господар виганяє квартиранта, що заплатив наперед

У Києві господар виганяє квартиранта, що заплатив наперед

Повʼязані теми:

Наступна публікація