У Києві добровольці заблокували суд, де розглядають справу скандальної роти "Торнадо"

Бійці принесли до будівлі Оболонського райсуду шини.

У Києві десятки бійців добровольчих батальйонів заблокували будівлю Оболонського суду Києва, де розглядається справа колишніх співробітників роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо".

Як повідомив кореспондент ТСН.ua, люди із символікою "Торнадо", "Айдар" та "Донбас" заблокували з двох сторін входи і виходи з будівлі райсуду, вимагаючи швидше розглядати справу.

Ще однією вимогою бійців є розгляд у відкритому режимі.

Зазначимо, добровольці принесли до суду шини, якими заблокували металеві ворота.

Пізніше прихильники "торнадівців" спробували прорватися всередину, але поліцейські не дозволили. Через це вони почали кидати в правоохоронців зелену цибулю, шини та обливати їх водою. Своєю чергою поліція застосувала балончик зі сльозогінним газом.

Нагадаємо, спецроту МВС "Торнадо" передислокували з Луганської області на базу МВС у Боярці на початку осені 2015 року, після того, як 17 червня 2015 року в Луганській області затримали кількох бійців "Торнадо", включаючи командира роти Руслана Онищенко.

18 червня 2015 року голова МВС Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти.

10 березня 2016 року було затримано замкомбата роти Миколу Цукура та бійця Іллю Холода. 7 жовтня 2015 року при спробі затримання був убитий боєць роти Віталій Дьякон з позивним "Товстий".

Наразі 11 бійців "Торнадо" утримуються у Лук'янівському СІЗО Києва.

За словами головного військового прокурора України Анатолія Матіоса, затримані бійці підозрюються у викраденні людей в зоні АТО і тортурах. У "Торнадо" звинувачення військового прокурора відкидають.

Повʼязані теми:

Наступна публікація