У Києві черги у дитсадки замість прозорих стали довшими

У Києві черги у дитсадки замість прозорих стали довшими

Дітей доводиться реєструвати через центр адмінпослуг

У столичних татусів і мам побільшало проблем

У Києві з першого квітня почали діяти нові правила реєстрації дитини в дитсадок. Вони мали зробити процес прозорим. Натомість, батьки змушені з малюками вистояти не одну чергу, — йдеться в сюжеті "ТСН.19:30".

Віднині батьки мають звертатися не в дитсадок, а в центр адміністративних послуг. Бо тут реєструють у дошкільні заклади. З першого квітня у столиці діють нові правила. Тепер, батькам, щоб записати дитину в садочок, спершу треба подати он-лайн заявку. Потім - відмітитись у центрі адмінпослуг, що наміри є справжніми. А вже потім нести документи до самого дитсадка. І це зовсім не гарантує того, що там є вільні місця і вас туди візьмуть.

Читайте також: У столичні дитсадки не будуть брати дітей без київської прописки

Батьки нарікають, що дітей доводиться реєструвати по три дні. В черзі за талоном доводиться стояти по півтори години. За дверима, куди хочуть усі потрапити, розмістилося з десяток столів із комп'ютерами. Утім, до садочків реєструють лише дві людини. Система навантаження не витримує, комп'ютери виснуть. На реєстрацію одного іде хвилин 40. Проте запевняються, що мучитися залишилося недовго. Нині доопрацьовують електронну систему і домовляються з міністерством юстиції. Щойно там дадуть доступ до бази свідоцтв про народження, необхідність ходити доводити, що дитина є насправді - відпаде. На питання, коли ж усе запрацює по-людськи, чиновники відповідають по-філософському: коли світ буде ідеальним.

Читайте також: Дітей у школах Богодухова потравили маслом з дизентерійною паличкою

ТСН пообіцяли, що все зміниться аж за тиждень. Що швидше реєструватимуть — гарантії не дали, але стояти в черзі буде комфортніше.

Кореспондент ТСН Інна Боднар

У Києві з 1 квітня почали діяти нові правила реєстрації дитини в дитсадок

У Києві з 1 квітня почали діяти нові правила реєстрації дитини в дитсадок

Повʼязані теми:

Наступна публікація