У Києві близько 100 активістів у балаклавах і з битами перекрили Хрещатик

У Києві близько 100 активістів у балаклавах і з битами перекрили Хрещатик

Близько ста студентів вимагали оновлення керівництва країни. / Фото: facebook.com/varta.kyiva

Студенти вимагають оновити керівництво країни та подолати корупцію. 

У Києві близько 100 молодих людей перекрили вул. Хрещатик і перешкоджають руху автотранспорту. Вони в балаклавах, в руках тримають бити і ланцюги.

Про це повідомляє прес-служба ГУМВС України в Києві.

У відомстві зазначили, що спочатку ця група молодих людей зібралася на Майдані Незалежності біля стели. Потім вони пішли у бік вул. Банкової, використовуючи під час ходи петарди. Але, побачивши правоохоронців на Банковій, активісти спустилася на Хрещатик, після чого перекрили рух автотранспорту.

У міліції зауважили, що молоді люди не висувають ніяких виразних вимог, "лише стоять і кричать якісь гасла".У відомстві наголосили, що інцидент буде внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань, оскільки такі дії носять ознаки хуліганства. Наразі нікого не затримали.

Пізніше на сторінці студентського об'єднання "Варта Києва" у Facebook з'явилося повідомлення, що молодь зібралася на вул. Банковій згадати минулорічні події, побиття "Беркутом" мітингувальників біля Адміністрації президента, а потім повернулася на Майдан Незалежності, перекрила Хрещатик.

"Студенти пообіцяли, що сьогодні акція з перекриттям центральної вулиці Києва триватиме до 23-ї години, однак такі акції повторюватимуться, якщо влада не буде дослухатися до їхніх вимог: оновити керівництво країни, звіт про те, скільки коштів і куди саме виділяється на АТО, подолання корупції", – йдеться в повідомленні.

Разом із тим "Варта Києва" зазначає, що не має жодного стосунку до організації акції.

Нагадаємо, у жовтні Марш героїв у Києві пройшов зі смолоскипами і димовими шашками, але без сутичок і провокацій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація