У Києві біженців з Криму безкоштовно годують і розміщують у хостелах

У Києві біженців з Криму безкоштовно годують і розміщують у хостелах

У Києві кримчан розміщують у готелях. Ілюстрація / Фото: Johannes Stoetter

Кримчанам пропонують і працевлаштування у ресторанах швидкого харчування та готелях.

Представники туристичного бізнесу Києва, незважаючи на складні для галузі часи, надають безкоштовну допомогу у вирішенні питань, пов'язаних із розміщенням і життєзабезпеченням біженців з Криму.

Про це повідомляється у прес-релізі управління туризму Київської міської державної адміністрації.

"Десятки готелів і хостелів, туристичні оператори та оператори харчування всіляко допомагають кримчанам з тимчасовим житлом та харчуванням. На часі вже 56 готелів і хостелів міста погодилися безкоштовно розмістити у себе 156 жителів Криму на строк від 7 до 14 діб. Деякі готельєри також запропонували працевлаштування (готель "Баккара")", - повідомила прес-служба КМДА.

Крім того, мережа ресторанів швидкого харчування "Пузата Хата" погодилася забезпечити кримчан робочими місцями, мережа ресторанів швидкого харчування "Два Гуся" - триразовим харчуванням людей, які будуть звертатися по допомогу до Міського координаційного центру із вирішення питань, пов'язаних із розміщенням і життєзабезпеченням жителів Криму.

Управління туризму просить всіх охочих допомогти кримчанам, звертатися до Міського координаційного центру із вирішення питань, пов'язаних із розміщенням і життєзабезпеченням жителів АРК за телефоном: (044) 497-57-15; (044) 404-33-20; а також до контактного центру Києва за тел (044) 205-73-37.

Як повідомили в департаменті соцполітики КМДА, за минулу добу до координаційного центру по допомогу звернулося вже 52 людини.

Нагадаємо, що біженці нашвидкоруч тікають з окупованого Криму і не можуть зняти гроші із заблокованих карток. В основному жителі півострова і південно-східних областей їдуть на Західну Україну.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація