У Києві більшість кримських школярів-біженців захотіли навчатися українською

У Києві більшість кримських школярів-біженців захотіли навчатися українською

Школярі-біженці живуть у приміських санаторіях

Кількість нових учнів у київських школах постійно зростає.

У столичних школах навчається майже 140 дітей із Криму. У департаменті освіти запевнили, що готові допомогти усім кримчанам, хто ще виявить бажання учитися в столичних школах. Нині усі освітні заклади радо беруть учнів до своїх лав, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Наприклад, другокласник Кирим  уже тиждень гризе граніт науки в київській школі. Рідну, в місті Судак, покинув. Тут із ним уся перебуває вся родина.

Діти у столичних школах розуміють, чому Кирим і ще 140 дітей із кримського півострова мусили приєднатися до них і новим товаришам раді.

Андрій Ярошевський уперше за кілька місяців знову сидить за партою. У Судаку штудіював математику російською. Але в Києві навмисне захотів навчатися українською. Цікаво, що такий вибір зробили більшість кримських школярів-біженців.

Наймолодші школярки - одні з небагатьох кримчанок, що захотіли в столиці вчитися таки в російськомовній школі. Поки що в них єдина проблема - це добиратися із приміського санаторію до центру Києва. Учора їх підвезли добрі люди, але діти незручностями не переймаються і вже активні на уроках. 

Другокласниця Елзара Джемеджінова хлюпає носом і мало не плаче, бо в рідній Євпаторії  залишилися   хореографічна студія та друзі. Хоча каже, що з Криму виїжджала без жалю. 

Російськомовна Венера Тищенко за політичним збігом зайняла місце, де ще вчора сиділа росіянка. Та покинула школу ніби через небезпеку в Україні, а Венері тут навпаки безпечніше. Зізнається, що кримські вчителі не оцінили вибору її родини залишитися українцями. 

Майже 140 дітей-біженців уже навчаються в Києві

Майже 140 дітей-біженців уже навчаються в Києві

Психологи кажуть, що зміна рідної школи для дитини є стресом. Тому період адаптації може бути різний у часі, кажуть психологи і наголошують, що все пережити можуть допомогти  лише рідні. 

Батьки новими школами дуже задоволені і кажуть, що вони кращі за попередні.

Нагадаємо, що у Києві біженців з Криму безкоштовно годують і розміщують у хостелах

Кореспондент ТСН Ганна Бока.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація