У Києві активістів мітингу опозиції затримали та звинуватили в опорі працівникам міліції

У Києві активістів мітингу опозиції затримали та звинуватили в опорі працівникам міліції

На Софійській площі "Беркут" зніс наметове містечко опозиції, активістів затримали / Фото: pravda.com.ua

18 травня на Софійській площі знесли наметове містечко опозиції. 

Активістам, що були затримані вчора на Софійській площі Києва спецпідрозділом "Беркут", висунуто обвинувачення за статтею 185 Кодексу про адміністративні правопорушення, що передбачає покарання за злісний опір працівникам правоохоронних органів. Про це повідомляє УНІАН.

Як повідомлялося раніше, лідера "Спільної справи" Олександра Данилюка та ще чотирьох активістів руху 18 травня затримали на Cофійській площі бійці спецпідрозділу "Беркут" та знесли їхнє наметове містечко.

Як стверджує тепер адвокат затриманих активістів руху "Спільна справа" Олександр Медведенко, "до Шевченківського райвідділку міліції прибули представники Київблагоустрою, які написали заяву про те, що громадські активісти на Софійській площі встановили намети без необхідних дозволів, вони обвинувачують затриманих у порушенні норм, передбачених статтею 152 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Дивіться ФОТО, ВІДЕО: У центрі Києва опозиціонери і молодики у спортивних костюмах влаштували масову бійку

За словами Медведенка, затримані категорично відкидають висунуті їм обвинувачення і двоє з них – Олександр Кравчук та Руслан Секела – вже написали скарги до прокуратури на дії працівників міліції.

Крім того, лідер "Спільної справи" Олександр Данилюк, який після побиття міліцією перебуває у 17-й лікарні Києва, пояснив телефоном:

"З боку активістів не було жодних правопорушень. Заявка про проведення акції була подана ще чотири доби тому, і судового рішення про її заборону не було. Обвинувачення Київблагоустрою взагалі безпідставні, оскільки на момент нападу "Беркуту" жоден з наметів ще не був встановлений стаціонарно, тобто, не був закріплений на покритті площі. Крім того, особи, які виглядали як "Беркут", не пред'явили документів, не пояснили, в чому полягала причина зняття наметів. Просто почали жорстоко бити людей і викрадати майно".

Нагадаємо, 18 травня у Києві відбулися два мітинги: опозиція провела фінальну акцію "Вставай, Україно!", а Партія регіонів виступала проти фашизму. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація