У Києві активісти пікетували прокуратуру заради люстрації

У Києві активісти пікетували прокуратуру заради люстрації

Під час пікету вікон не били і дверей не трощили

Прокурор столиці вивчатиме, чи є канцелярії незаконні справи. 

"Самооборона Майдану" та "Правий сектор" знову вдерлися до прокуратури міста Києва, бо досі не закриті справи проти майданівців. В холі прокуратури також лунало слово "люстрація". Втім, силовий сценарій активісти відклали до вівторка, - йдеться в сюжеті ТСН.16:45.

Штурм київської прокуратури у пʼятницю був мʼяким та інтелігентним: двері і навіть турнікети абсолютно цілі. До нового прокурора Миколи Герасимʼюка у "Правого сектору" були кадрові претензії. Також активісти мали претензії щодо розслідування кримінальних справ щодо євромайданівців.

Прокурор Києва Микола Герасимʼюк пояснив, що кадрові призначення – це компетенція президента та генпрокурора. А йому особисто треба вивчити досьє на кожного підлеглого і перевірити, чи є в прокурорській канцелярії незаконні справи. А справи щодо майданівців прокурор розгляне до вівторка.

 

Керівники "Правого сектору" та "Самооборони Майдану" прийомом залишилися задоволені. А наступний пікет вирішили влаштували у вівторок о десятій ранку біля Генпрокуратури.

Нагадаймо, що раніше громадські активісти пікетували головне управління СБУ

Кореспондент ТСН Станіслав Фещенко.

"Самооборона" Майдану і "Правий сектор" штурмували прокуратуру Києва

"Самооборона" Майдану і "Правий сектор" штурмували прокуратуру Києва

Повʼязані теми:

Наступна публікація