У гімназії Києва спростували чутки про вибух з постраждалими у навчальному закладі

У гімназії Києва спростували чутки про вибух з постраждалими у навчальному закладі

У гімназії Києва спростували чутки про вибух з постраждалими у навчальному закладі

Надзвичайна подія сталася через те, що шестикласник бавився з вогнегасником.

У гімназії №107 міста Києва спростовують дані, що ширяться у Мережі про нібито "вибух у навчальному закладі". Насправді надзвичайна подія - це необережне поводження дитини з вогнегасником, передає кореспондент ТСН.

Вранці у соцмережах поширювали фото медичних та пожежних машин, що приїхали до навчального закладу та повідомляли про десять постраждалих дітей. Директорка гімназії Катерина Спітковська розповіла ТСН, що сталося насправді.

"Після другого уроку, близько 10:15, на перерві діти 6-го класу прийшли до кабінету, де мав бути урок англійської. Вони зайшли до підсобного приміщення, де знаходяться їхні шафки з речами. Один з учнів підійшов до вогнегасника, почав з ним бавитись, і випадково натиснув. Сказав, що не очікував, що пристрій так швидко спрацює. Кілька секунд вогнегасник працював, порошкова суміш потрапила дітям, які перебували поруч, в очі. Діти одразу були оглянуті у медпункті, викликали швидку", - повідомила Спітковська.

Фото очевидця з місця подій / Фото: ТСН.ua

На виклик приїхали і медики, і надзвичайники. Загалом постраждали семеро дітей: чотирьом суміш потрапила в очі, троє надихалися порошковою сумішшю з вогнегасника.

"Четверо дітей мали ураження очей, їх повезли до центру мікрохірургії ока. Троє надихалися порошку, з них двоє поїхали до лікарні, а одну дитину батько одразу забрав додому. Всі батьки повідомили, що все в порядку. Вже є офіційні довідки від лікарів, які їх обстежували, що все нормально, всі слизові оболонки чисті, травм очей немає", - пояснила директорка.

Кореспондент ТСН Тетяна Фруктова

Повʼязані теми:

Наступна публікація