У центрі Києва представлять книжки, які стали "вибухом" серед читачів

У центрі Києва представлять книжки, які стали "вибухом" серед читачів

На Андріївському узвозі відбудеться «День осінній» / Фото: УНІАН

Гості заходу зможуть долучитися до благодійної акції "Книги для бібліотек cходу".

У п'ятницю, 9 жовтня, в Києві в історичному дворику на Андріївському узвозі уперше відбудеться благодійна акція "День осінній".

За словами президента фонду Миколи Гриценка, "Фонд сприяння ініціативам газети "День" уже три роки сприяє, щоб проекти редакції здобули якомога більший розголос і поширення в Україні.

Особливість заходу - невимушене спілкування з авторами і упорядниками цьогорічного книжкового "вибуху" від "Дня" — видань "Повернення в Царгород", "Котел", або Справа без терміну давності", "Я — свідок. Записки з окупованого Луганська", "Катастрофа і Труімф. Історії українських Героїв".

"Новинки "Дня" знаходять своїх читачів, тираж "Котла" взагалі вже завершується... А про "Повернення в Царгород" професор з Ужгорода Сергій Федака дуже влучно написав у "Дні": "...книжка дуже і дуже на часі. Їй, крім усього іншого, очевидно, судитиметься стати ще й фактором новітнього українського державотворення". Тому ми і спонукатимемо ще більший загал читати ці книги, обговорювати і поширювати. Акція почне серію зустрічей, читацьких конференцій, які проходитимуть по всій країні", - повідомив Гриценко.

Участь у заході візьмуть головний редактор газети Лариса Івшина, упорядники і автори — Ігор Сюндюков, Іван Капсамун, Валентин Торба, Марія Семенченко.

"День осінній" матиме ще одну важливу мету — гості заходу зможуть долучитися до благодійної акції "Книги для бібліотек cходу". "Ми не лише підтримуємо ініціативи газети. Фонд також ініціює власні проекти, пов'язані з "Днем", — розповів президент благодійного фонду. — Ми започаткували акцію "День" для сходу" і в її рамках уже не вперше проводимо такі книжкові продажі, після яких книги спрямовуємо для бібліотек Донецької, Луганської областей".

Наступна публікація