У центрі Києва бульдозерам дозволили чавити машини (фото)

Київська влада почала "залякувати" власників припаркованих автівок бульдозерами

У Києві на одній з центральних вулиць з'явилося оголошення, яке попереджає власників автомобілів про можливе заподіяння їм пошкоджень і про відсутність відповідальності з боку комунальних служб, пишуть "Коментарі"

Зокрема на вулиці Червоноармійська, 102, територію із зібраним снігом обнесли червоною стрічкою і повісили оголошення:

"Машини не ставити! Прибирання снігу бульдозером! 05-06-07.02.2013. Міська влада не несе відповідальності у разі пошкодження транспортних засобів, якщо ті заважають роботі комунальних служб".

"Цілком можливо, що міська влада і не несе відповідальність за можливі пошкодження автомобілів, що стоять на тротуарі, але вже точно відповідальність несе власник бульдозера, що є джерелом підвищеної небезпеки", - прокоментував неоднозначне оголошення міської влади юрист Клим Братковський.

За його словами, це прибирання не пов'язане з крайньої необхідністю.

"Але, якщо б це прибирання снігу і було пов'язане з усуненням небезпеки, що загрожує цивільним правам або інтересам фізичної чи юридичної особи, то і в цьому випадку відшкодування шкоди покладається на особу, яка завдала шкоди", - підкреслив Братковський.

В даному випадку, вважає юрист, це лише залякування автовласників, щоб вони звільнили тротуар для прибирання снігу, і не більше того.

Повʼязані теми:

Наступна публікація