У центрі Києва активісти залили "кров'ю" і заварили двері до відділення російського банку

У центрі Києва активісти залили "кров'ю" і заварили двері до відділення російського банку

Фото: АСН

Протестувальники закликали громадян забирати гроші з банків РФ.

У центрі Києва на розі вулиці Пушкінської та бульвару Шевченка приблизно 50 активістів "Національного корпусу" облили червоною фарбою стіни будівлі російського VTB-банку, а також за допомогою зварювального апарата заварили двері та ворота у подвір'я.

Окрім цього, представники організації обклеїли вікна та двері банку наліпками із зображенням Кремля та написом: "Увага. Це банк країни-агресора. Він буде закритий. Терміново забирайте свої гроші", повідомляє АСН.

До того ж активісти встановили залізні палі, прикріпивши їх до решітки на дверях ланцюгами, і повісили табличку "Добро пожаловать в Россию".

За словами представників "Національного корпусу", російські банки не мають працювати в Україні, оскільки фінансують агресію РФ на Донбасі.

Під час акції протесту біля будівлі банку також чергували приблизно 10 правоохоронців, проте лише спостерігали за діями активістів, які після проведення акції розійшлися.

Фото: twitter.com/OlhaSnitsarchuk

Нагадаємо, раніше у Києві активісти залили фарбою також російський "БМ банк", який розташований на площі Перемоги. У самому банку від коментарів відмовились.

Повʼязані теми:

Наступна публікація