У центрі Києва 12 адмінбудівель продовжує контролювати самооборона - прокуратура

У центрі Києва 12 адмінбудівель продовжує контролювати самооборона - прокуратура

В Українському домі у активістів може бути багато зброї / Фото: Reuters

У Жовтневому палаці та Українському домі може знаходитися багато зброї.

На сьогоднішній день 7 адміністративних будівель в центрі Києва звільнені від представників самооборони і Правого сектору", ще 12 залишаються під контролем активістів.

Про це повідомив прокурор Києва Сергій Юлдашев під час зустрічі з представником Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Петром Штайдлом.

"Силу ніхто не застосовував. Правоохоронці переконували, пояснювали активістам, що необхідно ці приміщення звільняти, необхідно надати доступ працівникам установ до їхніх робочих місць", - цитує Юлдашева прес-служба прокуратури Києва у вівторок.

Як повідомили в прокуратурі, звільнені приміщення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Головне управління містобудування, Господарське управління Федерації профспілок України, Спілку архітекторів України та Національну музичну академію України.


"Усього будівлі залишили 950 активістів, з яких найбільше, а саме близько 300 осіб, знаходилося за адресою вул. Хрещатик,7/11, де знаходиться Укркоопспілка", - йдеться у повідомленні.

Водночас, 12 адмінбудівель і досі знаходяться під контролем самооборонівців. Серед них - Жовтневий палац та Український дім.

"За інформацією правоохоронців, у цих двох будинках може знаходитися досить велика кількість зброї. І на сьогоднішній день представники самооборони не висловлюють намірів звільнити ці адміністративні приміщення", - повідомив він.

Разом з тим, Юлдашев навів дані соціологічного дослідження Київського міжнародного інституту соціології, який проводився з 1 по 5 липня, згідно з яким 82% киян негативно ставляться до знаходження наметів на Майдані.


"Змушені констатувати, що на території Майдану здійснюється велика кількість злочинів. Мова йде про тяжкі та особливо тяжкі злочини. Ми сьогодні говоримо про те, що міліція не в повному обсязі контролює те, що відбувається в центрі Києва. Але також більшість людей проти силового розгону Майдану, тому ми повинні знайти ті інструменти, ті механізми для того, щоб звільнити вулиці і при цьому уникнути зіткнень", - зазначив прокурор.

Як повідомлялося раніше, ще на початку липня Генпрокурор доручив звільнити центр столиці від майданівців і назвав їх "утриманцями". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація