У Борисполі майже 170 родин вклали 53 млн грн у житло, але залишилися ні з чим

У Борисполі майже 170 родин вклали 53 млн грн у житло, але залишилися ні з чим

Недобудований будинок устиг зарости бурʼяном

Люди брали кредити, щоб придбати омріяне житло. 

У Борисполі, що під Києвом, майже 170 родин вклали все, що було, в новенькі квартири. Багатоповерхівку будувала компанія, підпорядкована Міністерству оборони – "Укрвійськбуд". Та одного дня будівництво завмерло, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Будівництво зупинилося шість років тому. Тепер на будівництві живуть безхатьки. Подвірʼя недобудованого будинку устигло зарости бурʼяном. Інвестори просто мріють жити у власних квартирах. Бо хтось з них продав останнє, хтось набрав кредитів і вклали все у стіни, а вони так і не стали рідним домом.

Люди зізнаються, що біди ніщо не передрікало. "Укрвійськбуд" підпорядкований Міністерству оборони - це і було державною гарантією. У неї повірили майже 170 родин. Компанія спочатку виправдовувалася: мовляв, винна криза 2008 року, а потім узагалі перестала йти на контакт. Люди тим часом усе порахували. Кажуть, що перерахували 53 млн грн, а 30 млн грн - вкрадено.

У Борисполі 170 родин лишились житла

У Борисполі 170 родин лишились житла
 

Правоохоронці досі не мають підтвердження, чи був факт злочину. Кажуть, що частина дозвільних, проектних та кошторисних документів була знищена. Проводиться банківська експертиза.

Люди не знають, чого чекати і колекціонують відписки.

 

Нагадаємо, що в Миколаєві майже 30 родин можуть залишитися без житла просто неба

Кореспондент ТСН Людмила Бадалян.

Повʼязані теми:

Наступна публікація