Свободівці завішували двері Київради пакетами із фекаліями

Свободівці завішували двері Київради пакетами із фекаліями

Після штурму та облоги Київради вимоги активістів були задоволені

Активісти домоглися виконання своїх вимог.

У четвер, 7 лютого, громадські активісти захопили будівлю Київради після облоги та штурму, йдеться у сюжеті ТСН.

Прихильники опозиційних політсил проривалися на сесію з метою домогтися права пересічним киянам відвідувати засідання їхнього представницького органа.

Дивіться фото: Свободівці штурмом узяли "лігво" Попова

Охорона завбачливо замкнула двері на ключ. Однак люди почали вішати на них пакети з фекаліями. Відходи з Бортницької станції аерації вони планували порційно подарувати кожному депутатові.

А розлючені водії тим часом під двері жбурляли автомобільні шини. Вони, після того, як асфальт зійшов разом зі снігом, - не потрібні.

Найактивнішим таки вдалося пробратися всередину - через бічний вхід. Під прикриттям народних депутатів від ВО "Свободи" та партії УДАР активісти пробилися аж до дверей, за якими - кулуари Київради.

Однак депутати тишком-нишком розійшлися і сесія Київради була відмінена. Активісти подалися шукати секретаря Київради Галину Герегу, щоб просити її пускати киян на сесії. Однак Герега спілкуватися не забажала.

Непроханих гостей секретар вважає не громадськістю, а хуліганами. "В будівлю ввірвались більше 20 хлопців в спортивних костюмах, ламали двері і не дали можливості нам відкрити пленарне засідання", - розповіла Герега.

Після цього народні депутати дали команду штурмувати вхідні двері. Люди з вулиці прорвалися до приміщення. Тут і двері до колонної зали не витримали натиску.

Лише після цього ініціативну групу запросили на перемовини до Олександра Попова, який зрештою запевнив людей, що присутність громадян на сесії - можлива, і пішов просити про це Герегу.

Як стало відомо, секретар Київради пристала на пропозицію і вже завтра на засіданні будуть присутніми 22 активісти.

Близько 9-ї години вечора активісти почали розходитися із Київради.

Свободівці штурмом захопили Київраду

Свободівці штурмом захопили Київраду

Повʼязані теми:

Наступна публікація