Свободівці погрожують шокованим депутатам Київради новими штурмами

Свободівці погрожують шокованим депутатам Київради новими штурмами

Герега привітно посміхалася активістам, яких ще вчора називала хуліганами

Місцеві депутати скаржаться, що через громадськість їм стало мало місця.

Свободівці погрожують новими акціями, якщо за місяць не запрацює правило, за яким до Київради, лише пред'явивши паспорт, зможе зайти кожен киянин, йдеться у сюжеті "ТСН. 19:30".

"Якщо цей механізм не запрацює до середини березня, ми повернемось. І ця акція буде як мінімум схожа на вчорашню", - запевнив депутат від ВО "Свобода" Юрій Левченко.

Нагадаємо, у четвер, 7 лютого, активісти та нардепи від ВО "Свобода" і партії "УДАР" штурмом взяли в облогу Київраду. І вже ввечері було погоджено пустити на засідання Київради два десятки громадян, але тільки за перепустками. А от вільний доступ, за словами голови КМДА Олександра Попова, почне працювати з 1 березня.

Таким чином у п'ятницю, 8 лютого, активні кияни змогли спостерігати, як столичні депутати ухвалювали міський бюджет.

А ще напередодні секретар Київради Галина Герега називала їх хуліганами та хотіла здати у міліцію.

"Насправді ті події, які вчора відбувались у Київраді, вони шокували депутатів міської ради. Ми готові були до співпраці, до розмови", - запевняє тепер Герега.

Активісти поводилися мирно і чемно, а про вчорашні події у будівлі Київради нагадували лише побиті стіни. Але без міліції все одно не обійшлося, бо один столичний активіст прийшов на засідання Київради з 15-сантиметровим ножем.

Прихильник "Свободи" Євген Карась стверджує, що ножа здав добровільно. Активіст пояснив, що й гадки не мав, що "холодна зброя" викличе такий резонанс.

"Ми воюємо за парки, нам треба харчуватися в польових умовах, там ковбасу різати, хліб. Звичайний кухонний ніж", - зазначив Карась.

Представникам громадськості, яких допустили до сесійної зали, були раді далеко не всі. Депутат Віталій Павлик, обраний у лавах молодої команди мера Черновецького, поскаржився, що йому тепер мало місця.

"Присутні зараз 10 представників громадськості абсолютно розуміють і бачать, що технічні можливості цієї зали не дозволяють брати участь великій кількості громадськості", - наголосив депутат.

Громадськість таки допустили на засідання Київради

Громадськість таки допустили на засідання Київради

Повʼязані теми:

Наступна публікація