Суд хотів відпустити голову скандальної "Еліта-центру" за гроші

Суд хотів відпустити голову скандальної "Еліта-центру" за гроші

Волконський ледь не вийшов на свободу / Фото: Сегодня

Шахову необхідно було заплатити 200 тис. грн застави.

У скандальній справі про житлову аферу "Еліта-центру", де обвинуваченими проходять колишній власник компанії Олександр Шахов (Волконський) і його менеджер Андрій Терентьєв, ледь не вийшли на свободу.

Як розповіло "Вестям" джерело в МВС, відповідно до вимог нового Кримінально-процесуального кодексу, якщо злочин не був спрямований проти життя та здоров'я і мав не насильницький характер, то суд зобов'язаний встановити суму грошової застави, під яку можуть випустити обвинуваченого.

Дивіться ВІДЕО: Прокляття "Еліта-центру" тяжіє над жертвами афери навіть в інших квартирах

"Для Шахова була встановлена сума застави - 200 тис. грн, для Терентьєва - 150 тис. грн, - розповів співробітник Головного слідчого управління МВС на умовах анонімності. - Сума розраховувалася, виходячи з реальних збитків завданих потерпілим. Таких грошей вони знайти не змогли, тому будуть залишатися під вартою до закінчення процесу".

"Новий кодекс дозволяє судді повернути прокурору обвинувальний акт, якщо він складений з порушеннями, тому зараз матеріали повернулися до прокуратури Києва, - сказав Віктор Грицюк, адвокат Волконського-Шахова. - Скільки вони там пролежать - невідомо. Граничного терміну на виправлення таких помилок закон не встановлює".

Адвокат підтвердив, що його підзахисним надходила пропозиція про заставу, але відмовився коментувати причину відмови.

Нагадаємо, в результаті афери в 2006-му постраждали 1759 осіб на суму понад 400 млн гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація