Суд дозволив скандальне будівництво висотки на території заповідника "Софія Київська"

Суд дозволив скандальне будівництво висотки на території заповідника "Софія Київська"

Суд дозволив скандальне будівництво в центрі Києва

За будівельні роботи у буферній зоні заповідника ЮНЕСКО може виключити Софію зі списків культурної спадщини.

Вищий господарський суд благословив скандальне будівництво у буферній зоні Національного заповідника "Софія Київська", на вулиці О.Гончара, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Зазначимо, що за будівельні роботи у буферній зоні заповідника ЮНЕСКО може виключити Софію зі списків культурної спадщини.

"ЮНЕСКО занепокоєно станом Софії Київської. Буферної зони. І знову ж, суди не почули цього. Це дуже прикро і дивно, але ми не можемо не робити нічого. Ми будемо оскаржувати це рішення", - запевнила адвокат Марина Соловйова.

Втім, представник компанії-забудовника Олег Верховинський у суді запевнив, що суспільний резонанс довкола проблеми роздмуханий штучно, а журналісти своїми публікаціями на тему тиснуть на голову ЮНЕСКО.

Судова тяганина у справі триває вже близько 5 років. І попри обіцянки можновладців припинити забудову і попри настанови ЮНЕСКО - будинок на Гончара продовжує рости вгору.

Нагадаємо, у березні 2013 року Мінекології віддало шмат Ялтинського заповідника під готелі та кафе. Заповідна земля - 600 га - була передана селищу Кореїз.

У буферній зоні "Софії Київської" дозволили будувати

У буферній зоні "Софії Київської" дозволили будувати

Повʼязані теми:

Наступна публікація