Студенти організували лекції з екології для київських школярів Новини компаній

Студенти організували лекції з екології для київських школярів

Студенти організували лекції з екології для київських школярів

Активісти національного університету харчових технологій почали реалізацію нового екологічного проекту. 

Він включає освітні лекції з екології для школярів, а також прибирання та озеленення окремих територій Києва. Приводом для ініціативи стало формування на базі університету нової команди молодіжної організації Enactus.

Студенти проаналізували кількість еко проектів у Києві та вирішили зупинитись на вихованні молодшого покоління, підготувавши серію уроків у школах. Головна тема лекцій – відповідальне ставлення до навколишнього середовища, сміття і його утилізація, переробка та сортування, а також роль лісу у житті людини. Почавшись у квітні, уроки триватимуть до кінця травня, охоплюючи декілька загальноосвітніх шкіл Києва. Студентів так надихнули перші уроки та зацікавленість школярів, що вони вирішили провести подібні заходи і у власних рідних школах, які знаходяться у різних містах України.

В рамках ініціативи, активісти також провели збір сміття на території фортеці Косий капонір та залучили керівництво університету до озеленення території альма-матер. Вони прибрали сміття, обладнали зону для відпочинку, посадили дерева та квіти навколо університету.

Програму EnactusНУХТ підтримала компанія Mars Україна, яка регулярно реалізує в Україні екологічні ініціативи. "Для наших співробітників соціальна активність є нормою і ми постійно розробляємо нові проекти для покращення екологічної ситуації у країні, формування відповідального ставлення до тварин. Радує, що молодь активно долучається до побудови кращого майбутнього для всіх нас", - розповідає Руслан Скиба, директор з корпоративних зв'язків Mars Україна.

Студенти організували лекції з екології для київських школярів

В Україні з кожним роком зростає кількість соціальних проектів, спрямованих на покращення якості життя у країні. Ініціювання та реалізація таких проектів активною молоддю свідчить про підвищення рівня самосвідомості та відповідальне ставлення до свого майбутнього у нового покоління. Все частіше студенти готові виступати у якості волонтерів, приймати участь у благодійних заходах та розвивати професійні навички за межами альма-матер. Спрямувати ініціативу нового покоління у правильне русло допомагають молодіжні організації, одною з яких є Enactus. На сьогодні вона об'єднує понад 57 000 студентів із 1600 університетів світу з метою реалізації проектів економічної, соціальної та екологічної спрямованості. Ці проекти студенти розробляють самостійно та представляють на оцінку журі з представників провідних українських та світових компаній. Таким чином найбільш продумані та актуальні ініціативи знаходять підтримку у соціально відповідального бізнесу, отримують фінансування та можливість реалізації на користь українському суспільству.

Наступна публікація