Столичні лікарні забезпечать безперебійним енергопостачанням

Столичні лікарні забезпечать безперебійним енергопостачанням

Фото: ТСН.ua

Необхідно оснастити 29 лікувальних установ.

Дві медичні установи Києва у нинішньому році для забезпечення безперебійним енергопостачанням будуть оснащені дизель-генераторами. Крім того, столична влада вишукує можливість фінансування установки генераторів ще в дев'яти медустановах, внесених в розряд першочергових.

Про це повідомив голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов.

За словами голови КМДА, на сьогоднішній день автономні джерела енергопостачання є у дев'яти київських лікарнях. Ними необхідно оснастити ще 29 лікувальних установ, у тому числі 11 – в першу чергу. Йдеться про п'ять пологових будинках і чотири лікувальних установи, де є відділення екстреної допомоги.

"Минулого року в Києві було близько ста випадків відключень електроенергії в лікарнях. Такі випадки ставлять під загрозу життя хворих, а це неприпустимо. Ми підготували документацію на переоснащення дизель-генераторами всіх київських лікарень і реалізуємо цю програму. На цей рік заплановано оснастити дитячу інфекційну лікарню і дитячу лікарню №2. Але ми вишукуємо фінансові можливості, щоб прискорити реалізацію програми і модернізувати якомога скоріше ще дев'ять медустанов, внесених в розряд першочергових", – сказав Олександр Попов.

За даними КМДА, для установки автономних джерел електропостачання в 29 лікувально-профілактичних закладах Києва необхідно 60 млн грн. Модернізація 11 першочергових медустанов обійдеться місту в 24,5 мільйона гривень. Столична влада розраховує, що Кабінет міністрів допоможе Києву з реалізацією програми, виділивши необхідні кошти з держбюджету.

Наступна публікація