Столичні комунальники з літа ремонтують тепломережі, залишивши киянам перекопані подвір'я

Столичні комунальники з літа ремонтують тепломережі, залишивши киянам перекопані подвір'я

Киянам набридли траншеї на подвір'ях / Фото: olex-kurinniy.livejournal.com

Комунальники обіцяють закінчити ремонт до середини листопада. 

Ціле літо кияни сиділи без гарячої води, але профілактика та ремонт тепломереж і досі не закінчились. Тепер столичні мешканці спостерігають майже тисячу розкопаних місць в по всій столиці, йдеться у сюжеті "ТСН. 19.30".

Мешканці багатоквартирних будинків у столиці скаржаться, що через траншеї на подвір'ї до них не може під'їхати навіть "швидка".

""Швидка" зупинилася ось там, от і мене на ношах мій чоловік і товариш, і плюс ще двоє хлопчиків ледве-ледве дотягли до "швидкої"", - скаржиться киянка, біля будинку якої вже два місяці перекопане подвір'я.

Виявляється, дорогу тут розрили через прорив тепломережі. Ремонтують від початку літа - двотижнева профілактика затяглася на чотири місяці. Увесь цей час люди сиділи без гарячої води, а тепер їх змушують за це доплатити.

Дороги Києва нагадують місця після бомбардування

Дороги Києва нагадують місця після бомбардування

"Вони вважають, що, у зв'язку з тим, що усе літо не було гарячої води, ми користувалися газом для підігрівання води. Й через це ми маємо доплатити, хоча ніяких доказів того, що ми гріли воду саме на газі, немає. Ми могли підігрівати у чому завгодно, у багатьох людей бойлери стоять", - скаржиться киянка Ілоня Князік.

Гріли чи не гріли, а платити треба, стверджують у "Київгазі".


"Згідно з постановою Кабміну у разі відсутності гарячого водопостачання на той період, коли було відсутнє газопостачання, проводиться нарахування за спожитий газ", - заявив головний інженер "Київгазу" Олег Струк.

У свою чергу, комунальники виправдовуються, що їх підвела погода. Мовляв, передчасно відкривали опалювальний сезон, тому і не встигли прибрати місто. Обіцяють, щойно поремонтують - почнуть засипати траншеї.

"До кінця жовтня основну масу і до середини листопада ми повинні закінчити повністю", - повідомив директор СВП "Київські теплові мережі" Євген Глушак.

Як повідомлялося раніше, українцям хочуть заборонити автономне опалення

Повʼязані теми:

Наступна публікація