Столична влада просить суд заборонити геям та лесбійкам влаштовувати марш на День Києва

Столична влада просить суд заборонити геям та лесбійкам влаштовувати марш на День Києва

До КМДА надійшло 10 повідомлень про проведення акцій проти "Маршу рівності" / Фото: Фото EPA/UPG

До КМДА надійшло 10 повідомлень про проведення акцій протесту.

Київська влада повідомила, що вимушена звернутися до суду з позовною заявою щодо заборони проведення будь-яких заходів, окрім передбачених програмою святкування Дня столиці та Дня Києва 25 травня 2013 року в центральній частині міста, пише УНІАН.

Читайте: Протистояння українських геїв і гомофобів може зіпсувати інтеграцію до ЄС

Таке рішення зумовлене низкою повідомлень, що надійшли до КМДА від громадських організацій та громадян щодо проведення в одному й тому ж місці масових заходів.

Зокрема, від організаційного комітету "Київ Прайд 2013" та представників ЛГБТ-організацій надійшло повідомлення щодо проведення 25 травня мирної демонстрації "Марш рівності". Заявлена кількість учасників – близько 500 осіб. 

Водночас, станом на 21 травня, до КМДА надійшло 10 повідомлень про проведення акцій протесту, спрямованих на перешкоджання проведення акції представниками ЛГБТ-організацій. Заявлена кількість осіб становить близько 39 тисяч осіб. 

Також зареєстровано понад 500 звернень від громадян та громадських організацій із проханням заборони проведення "Маршу рівності" та звернення до голови Київської міської державної адміністрації від 61 народного депутата з проханням через судові органи влади обмежити проведення будь-яких тематичних вуличних заходів ЛГБТ-спільнотою в травні-червні 2013 року.

Як повідомляє столична влада, враховуючи необхідність забезпечити належний рівень проведення загальноміських та культурно-мистецьких заходів, присвячених Дню Києва, Київська міська державна адміністрація змушена була звернутися до суду.

Раніше повідомлялося, що на охорону першого гей-параду в Києві приженуть загони міліції, але противники "готові бити морди".

Повʼязані теми:

Наступна публікація