У Києві розпочав роботу сервіс таксі Uber

У Києві розпочав роботу сервіс таксі Uber

Фото: Getty Images

В Україні Uber працюватиме тільки з водіями, у яких є ліцензія на перевезення і довідка про несудимість.

У четвер, 30 червня, у Києві запрацює сервіс замовлення таксі Uber. Про це повідомляє ain.ua.

В Україні Uber працюватиме тільки з водіями, у яких є ліцензія на перевезення і довідка про несудимість. Якщо таксист хоче працювати з компанією безпосередньо, то йому необхідно оформитися як ФОП (фізична особа-підприємець).

Також водії можуть працювати через посередника, який буде отримувати за свої послуги комісію. Зазвичай офіційні партнери Uber залишають собі приблизно 15% від заробітку водія.

Система Uber дуже проста. Найближчий до місця виклику водій отримує замовлення, яке він має прийняти протягом 10-12 секунд, інакше замовлення передадуть іншому.

У тарифи в Uber входить базова ставка (плата за подачу) + тариф за кілометр + тариф за хвилини.

Нагадаємо, у лютому київські таксисти протестували під КМДА проти запуску сервісу Uber. Вони палили шини та блокували центр столиці.

Крім того, у світі також відбулися протести проти сервісу Uber. Зокрема, у Лондоні в акції взяли участь близько 8 тисяч водіїв. Вони на кілька годин заблокували одну з головних вулиць міста Вайтхолл.

До протестів приєдналися їхні колеги з Франції та Бельгії. У Монреалі таксисти перекрили дорогу навколо аеропорту. Кілька годин доступ до аеропорту був затруднений. У Франції невдоволені таксисти вважають, що сервіс забирає їхній заробіток. Щоби привернути до себе увагу, тисячі водіїв запалили шини на дорогах та перекрили траси на під'їздах до аеропортів у Парижі, Бордо та Марселі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація