Сміттєва загроза під Києвом. З'явилися видовищні фото звалища у Підгірцях

Для уникнення львівської трагедії під Києвом посилили нагляд за сміттям.

Після жахливої трагедії, яка сталася 30 травня на сміттєзвалищі під Львовом, столична влада посилила протипожежні заходи на київському полігоні відходів у селі Підгірці.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомили у прес-службі відомства.

"У результаті розкладання сміття на полігонах виділяється біогаз, який здебільшого складається з метану, але з домішками сірководню, вуглекислого газу та інших речовин. Горючість метану дуже висока, але завдяки системі дегазації, тобто трубам, що розміщені всередині полігону і які забезпечують виведення газу, ми мінімізували ризик займання сміття", - розповів він.

За його словами, наразі на полігоні працює 141 свердловина, яка виводить газ на газоспалювальну станцію.

Також наголошується, що під Києвом забезпечено цілодобовий моніторинг сміттєзвалища.

Зазначимо, найбільший полігон твердих побутових відходів, який було введено в експлуатацію 1986 року, розташований у селі Підгірці Обухівського району на Київщині. Його площа становить 63,7 га, зокрема площа карт полігону – 35,75 га. Наразі на полігоні захоронено 6,4 млн т відходів. Висота шару відходів – 90 метрів.

Нагадаємо, що у понеділок, 30 травня, на допомогу в пошуках та порятунку пожежників, які опинились під завалом на Грибовицькому сміттєзвалищі, зі Львова вирушили 30 курсантів старших курсів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності. Проте місцеві мешканці перекрили в'їзд автобусу із курсантами до сміттєзвалища.

Потім з'ясувалося, що під завалами перебувають четверо осіб: троє пожежників та один працівник комунального підприємства. Тіла трьох рятувальників дістали з-під запалів у вівторок, 31 травня.

Один із рятувальників, якому вдалося врятуватися, розповів, що зсув сміття нагадував землетрус. Саме на його очах чотирьох чоловіків накрило сміттєвою лавиною.

сміттєзвалище

Повʼязані теми:

Наступна публікація