Штурм не зіпсував Євромайдану настрій: люди хвацько будують "правильні" барикади

Штурм не зіпсував Євромайдану настрій: люди хвацько будують "правильні" барикади

На Євромайдані панує веселий настрій / Фото: www.konkurssmi.org

У центрі Києва зібралися десятки тисяч людей, які слухають концерт. Правоохоронці тримаються віддалік.

На Євромайдані ввечері 11 грудня зібралося доволі багато людей - це десятки тисяч, йдеться у сюжеті ТСН.19:30. Зараз триває концерт.

Серед мітингувальників панує напрочуд веселий, а не тривожний настрій - не дивлячись на те, що тільки минулої ночі "Беркут" намагався провести силовий розгін Євромайдану.

Погода також стала теплішою, ймовірно через те, що вщух холодний вітер.

Після нічного штурму пікетникам вдалося не просто відвоювати втрачену територію, а й відбудувати барикади, навіть зробити їх більшими. У цьому їм допомогла погода: весь сніг, який випав вночі, збирали, насипали у мішки та висипали на барикади.

За більше ніж півмісячну історію Євромайдану мітингувальники вже навчилися будувати "правильні" барикади: перед основним рубежем вони насипають ще одну меншу барикаду, щоб правоохоронцям було важче підступитися до основної.

Прихильники партії Регіонів і президента бояться йти на Майдан

Прихильники партії Регіонів і президента бояться йти на Майдан

Насправді самих правоохоронців на Євромайдані зараз немає. Найближчий кордон знаходиться десь за 600 м від Майдану Незалежності, на початку вулиці Грушевського. Але й там правоохоронці не стоять по команді "струнко". Вони у розслаблених позах і радше просто охороняють Кабмін, аніж готуються до нової атаки.

Нагадаємо, що сьогодні, 11 грудня президент Віктор Янукович покликав опозицію за стіл переговорів.

Президент запевнив, що влада діятиме у межах законів, а він сам зробить "все належне для нормального функціонування країни, захисту прав та інтересів кожного її громадянина, забезпечення миру і спокою в нашій державі".

У відповідь на пропозицію голови країни опозиція заявила, що говоритиме з владою тільки після виконання вимог, а також якщо учасники Євромайдану дадуть їм на це "мандат".

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація